Geld Besparen Gas en Elektriciteit

Geld besparen op je gas en elektriciteit - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Hoe overleef ik mijn gasrekening?

Geld Besparen op je Gas en Elektriciteit rekening. Dit jaar is het uitdagender dan ooit om je gasrekening te kunnen betalen. Met de hoge inflatie op je dagelijkse boodschappen maakt het voor iedereen niet makkelijk om het allemaal rond te breien. Veel mensen komen in de problemen of zitten daar al midden in. Deze blogpost gaat over hoe je geld kunt besparen maar ook hoe je geld kunt verdienen aan je gasrekening?

Een gasrekening is een onvermijdelijk deel van het leven en we zijn afhankelijk om van gas leveranciers en hun prijzen. Nu Rusland de kraan ook nog eens dicht draait is het hek van de dam.

De prijzen stijgen al in de supermarkt en nu nog meer met je gasrekening. wat is de oplossing?

Met deze tips kun je flink wat geld besparen op je gasrekening, en misschien zelfs genoeg om die vakantie te boeken waar je al zo lang van droomt.

#40 tips voor een lage gasrekening en energierekening!

Bedenkt eens hoe je jou huis kunt verwarmen als je vandaag de kachel zou uitzetten en geen gas meer nodig zou hebben, wat kun je dan allemaal bedenken?

 1. 2 graden lager: Zorg ervoor dat je thermostaat laag staat wanneer je thuis bent. Een paar graden kan echt een verschil maken in hoeveel gas je verbruikt.
 2. Huis isoleren: Probeer je huis zo goed mogelijk te isoleren. Goede isolatie zorgt ervoor dat je minder gas hoeft te verbranden om het warm te krijgen en dat betekent ook minder geld uitgeven aan gasrekeningen.
 3. Alternatieve warmte: Denk na over alternatieve manieren om je huis warm te krijgen. Een open haard of een pelletkachel kan bijvoorbeeld een leuke (en sfeervolle) manier zijn om wat extra warmte toe te voegen aan je huis.
 4. Kachel op stroom: Neem een straalkachel op stroom dat scheelt stukken op je gasrekening, qua aanschaf kosten die niet de wereld.
 5. Sfeerlicht en warmte: Steek kaasjes aan tegen de avond, maak een grote schaal en steek 20 waxine lichtjes aan. Je zult je verbazen hoeveel warmte dat geeft.
 6. Elektrische koken: Kook niet meer op gas maar op Electra, zonder je kookplaat te vervangen. Elektrische lossen kookplaten kun je gewoon bestellen en scheelt een hoop gas.
 7. Douchen op de camping: Om te douchen hem je nog warm water nodig maar ook daar kun je op besparen. Stap onder de douch, zet hem uit zeep je helemaal in en spoel je af! Hoe lang ben jij bezig? Zeker de helft van je normale douchbeurt.
 8. Hoe oud is jou diepvrieskast? Heeft jou diepvriezer een energielabel A, B of C? Dan is het een overweging waard om is te kijken hoeveel je kunt besparen op jaarbasis.
 9. Wassen op 30 graden: Wassen op lagere graden scheelt een hoop stroom. Ipv 60 graden was je eens op 30 graden, test een hoe je was er dan uit ziet?
 10. Hoe oud is jou huis? Hoe goed zijn jou vloeren geïsoleerd? Investeren en laat je kruipruimte vol schieten met isolatie balletjes. dan verlies je veel minder warmte.
 11. Je was drogen? Gebruik je altijd de wasdroger, logische maar het scheelt je geld als je het gewoon ophangt op een rekje.
 12. Waar komt bij jou de kou naar binnen? In de gang, of langs de ramen? In de gang plaats je een brievenbus met borstels en het liefst een gordijn ervoor. Dat geldt natuurlijk ook voor je overige ramen. ongemerkt slipt dure warmte zo naar buiten. Hou ramen en deuren dicht. Een kleine ruimte makkelijker te verwarmen dan een grote.
 13. Heb je nog enkel glas? Dan is een rekensom snel gemaakt en is HR glas de oplossing en gordijnen ervoor.
 14. Huurhuis met enkel glas? Dan ben je afhankelijk van de woningbouw. Maar in de bouwmarkt hebben ze voorzetramen die het investeren waard zijn en natuurlijk een paar gordijn ervoor. Wat bespaart het jou? https://www.dubbelglas-weetjes.nl/voorzetramen/
 15. Ouderwets: De was buiten ophangen, vroeger deden onze ouders of grootouders niet anders. Met een lekker windje is je was in no-time droog, kijk dat scheelt weer stroom.
 16. Bespaarstand wasmachine: Op je wasmachine zit vaak een Eco stand wist jij dat? Eco staat voor economische in dit geval als je de knop gaat gebruiken bespaar je op je stroomrekening.
 17. Last van koude buitenmuren? Spouwmuur isolatie is interessant voor vrijstaande of hoekhuizen. Zo hou je warmte binnen en hoef je minder hard te stoken.
 18. Check je gaderobe: Trek een trui of vest aan als je wat kouder krijgt. Het is zo makkelijk om een slinger aan de verwarming knop te geven maar het alternatief bespaart je geld.
 19. Eco knop: De vaatwasser is een mooi apparaat en met al die knopjes ben je wel een kwijt waar ze allemaal voor zijn. Zit er een eco knop op jou vaatwasser gebruik hem dat ook eens, je bent dan direct geld aan het verdienen.

Nog 20 tips Geld Besparen op Gas en Elektriciteit

 1. Radiator folie: Heb je hete lucht verwarming of een radiator? Heb je radiator is deze tip voor jou! Raditoren hangen vaak aan de buitenmuur maar die muur is kou en hoef je niet te verwarmen. Plaats daar heel makkelijk radiator folie achter en je houdt de warmte in je huis.
 2. Met de hand: Heb je een kleine vaat en je houdt van kamperen dan weet je als geen andere dat afwasser met hand ook kan. Kook water in de waterkoker of in een pan op je elektra gaspit en sla de vaatwasser eens over.
 3. Knus op de bank: Fleecedekens op de bank helpen je knus als je stil zit en je naar je favoriete programma kijkt. Zo’n deken houdt extra warm en geeft je een warm en behaaglijk gevoel.
 4. Hoe oud is jou kachel? is hij meer dan 15 jaar oud is het verstandig te gaan informeren, hoeveel gas je zou kunnen besparen met een nieuwe HR Kachel. Je bespaart al gauw zo’n 15-20% op je gasrekening doordat deze veel zuiniger is.
 5. Zuinige douchkop: Douchen is net of je de geld kraan opzet en alles zo weg spoelt. Het is dweilen met de kraan open. Investeer in een waterbesparende douchekop, dat scheelt je een slok op een borrel.
 6. Hoe oud is jou koelkast? Heeft jou koelkast een energielabel A, B of C? Dan is het een overweging waard om is te kijken hoeveel je kunt besparen op jaarbasis.
 7. Iso jas om je leiding: Heb je er wel eens over nagedacht om je cv leidingen te isoleren? Dat dacht ik al! Het is simpel en heel effectief om te doen. je hebt in de bouwmarkt kant en klare slangen van een meter die je om je cv leidingen kunt vouwen. Zo gaat er geen warmte verloren waar je het niet wilt hebben.
 8. Gierende ramen? Zit je in een huurhuis en heb je last van tocht? Dat is vaak een kwestie van sluip tocht. Haal in de bouwmarkt zelfklevende rubberen stroken en je bent ervan af.
 9. Zingende deuren? Heb je ruimte onder je deuren, monteer een tochtstrip met slechts een paar schroefjes. Het alternatief is ouderwets maar werkt nog steeds, maak gebruik van een tochthond of tochtrol.
 10. Zolder of vliering? Hoe goed is je dak geïsoleerd op zolder? hmm, dan valt er nog wel wat te winnen. warmte stijgt omhoog zoals je misschien weet en slipt zo weg en jij maar stoken.
 11. Ontluchten van je radiatoren: Is het op bepaalde kamer niet meer zo warm of duurt het telkens langer? Dan is misschien een idee om je radiatoren eens te ontluchten. https://www.feenstra.com/cv-ketel/cv-ketel-onderhoud/verwarming-ontluchten/
 12. Bijvullen van je radiatoren: Is het op bepaalde kamer niet meer zo warm of duurt het telkens langer? dan is het handig om je radiatoren eens bij te vullen met water. https://www.youtube.com/watch?v=eaB29fitUD4
 13. Wat heb jij voor thermostaat? Een slimme thermostaat helpt je te begrijpen waar en wanneer je meer gas verbruik en je kunt het ook direct aflezen. Ook handig dat je de temperatuur kan bepalen.
 14. Zonneboiler: Zonneboilers kunnen ongeveer 50% besparen op de warmwaterkosten.
 15. Hoe heet douch jij? Is het nodig om heel heet te douchen? Het kan altijd een tikje minder, het is een kwestie van wennen. Zet je boiler eens op 55°C.
 16. Hoeveel kamers verwarm jij? Misschien overbodig om te zeggen maar sluit alle deuren. Zo verwarm alleen de ruimte waar je inzit.
 17. Hoe verlicht jij je ruimtes? Vervang elke spaar-, gloei- of hallogeenlamp in huis voor een ledlamp.
 18. Hoe warm is jou slaapkamer? Hoe je niet van een koude kamer en wil je toch geld besparen op je gasrekening. Daar de radiator bijna dicht. Koop een elektrische deken of gebruik een ouderwetse kruik. Dan heb je warmte op de juiste plaats.
 19. Betere nachtrust: De kachel op elke slaapkamer volop laten draaien zorgt voor onrustige nachten en droge keeltjes en niet nodig. Een extra fleece over je dekbed helpt je de nacht door.
 20. Wanneer zet jij de kachel aan? Maak afspraken met elkaar als gezin wanneer je de kachel aan gaat zetten, bijvoorbeeld om 16:30 als iedereen bijna thuis is. Beter is om de tijd in te stellen op je thermostaat.
 21. Wanner zet je de kachel uit? Pas als je naar bed gaat? Zet de kachel een uur eerder uit voordat je naar bed gaat. Nog beter is om de tijd in te stellen op je thermostaat.

Geld Besparen Gas en Elektriciteit

Dit zijn slechts een aantal tips hoe je thuis kan besparen. Gas is onvermijdelijk in huishoudens maar er zijn manieren om heel wat gas te besparen. Wanneer je deze tips toepast kun je flink wat geld besparen op je gasrekening en energierekening. Je bent dan niet alleen bezig met het verlagen van de gasrekening maar ook met het besparen van energie en dat is beter voor het milieu! Zo help je dus niet alleen jezelf maar ook het milieu. Met deze tips in je achterhoofd, gasrekeningen hoeven geen stressveroorzakers te zijn. Bezuinigen op gas is makkelijker dan je denkt, en het kan je flink wat geld besparen.

Geld Besparen Gas en Elektriciteit of Geld verdienen?

Wil je geld besparen op je gas en elektriciteit in deze dure tijd dan is dat zeer welkom. Wat kun je er zelf aan doen om toch nog meer geld te besparen? In jou zoektocht hoe je geld kunt besparen in je eigen huis kun je andere mensen heel goed helpen met jou ervaring, toch?
Wanneer je andere mensen ook helpt met jou goede adviezen kun je daar geld mee verdienen, echt? Ja, zeker dat is echt mogelijk. Hoe werkt dat dan?

Geld verdienen met tips over gas en elektriciteit

Bijna elke aanbieder van producten zoals een bouwmarkt of zelfs bol.com verkoopt producten waar je geld mee kunt verdienen. In het kort werkt dat als volgt: Je start een blog of website waar je adviezen geeft of deel jou ervaringen op je YouTube kanaal of via Social media met je Facebook, Instagram of Pinterest. Vervolgens plak je daar een speciale link onder van bijvoorbeeld een thermostaat of een zonneboiler en iemand koopt online dan iets ontvang jij een commissie/vergoeding. Is dat interessant  of niet? Wil je weten hoe affiliate marketing werkt bekijk dan de gratis video hieronder.

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

Super Salaris
Volg mij op

Geef een antwoord

Wat is jouw ervaring? Vertel jouw verhaal hoe jij je geld verdiend?

Ontdek het Nr1 Verdienmodel voor het opbouwen
van een passief inkomen dankzij het internet!Affiliate Marketing Revolutie Cursus - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kan Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl