Wat verdient een huisarts?

Wat verdient een huisarts - Wat verdien je daarmee - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Wat verdient een huisarts? Het inkomen van huisartsen ligt gemiddeld rond de €100.000 per jaar. Maar hoeveel huisartsen verdienen precies dat bedrag? En wat zijn de belangrijkste inkomstenbronnen voor huisartsen? In dit artikel lees je het antwoord op al die vragen!

Wat is een een huisarts?

Een huisarts is een arts die huisbezoeken aflegt. Een huisarts kan ook een praktijk hebben waar patiënten terechtkunnen voor eerste hulp. In Nederland zijn er ruim 5000 huisartspraktijken. Huisartsenzorg is de meest verzekerde zorg in Nederland en wordt door iedere verzekering vergoed.

Wat is de functie vaneen huisarts?

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Huisartsen hebben meestal hun eigen praktijk of werken samen met andere collega’s met hetzelfde beroep, zoals een huisartsenpraktijk. Een huisarts is breed georiënteerd en heeft daarbij grote bagage aan medische kennis. Daarom kan iedereen bij een huisarts terecht met zijn of haar gezondheidsklachten. De huisarts heeft geen diepe medische kennis maar kan wel een diagnose stellen om je door te verwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Wat doet een huisarts?

De huisarts is de eerste aanspreekpunt voor patiënt met klachten. De belangrijkste taken van huisartsen zijn mensen aanhoren wat hun klachten zijn. De huisarts stelt een diagnose en bepaalt of er verder onderzoek nodig is of dat de patiënt naar huis gestuurd kan worden met bijvoorbeeld antibiotica. Maar ook medicijnen voorschrijven aan patiënten en zo nodig doorverwijzen naar specialisten evt in het ziekenhuis. De huisarts houdt ook het vaccinatieprogramma van de patiënt in de gaten. Zo zorgt hij ervoor dat alle benodigde vaccinaties gegeven worden.

NR 1 Affliate Verdienmodel van Nederland - Passief inkomen - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

Dit zijn onder andere de belangrijkste taken van een huisarts:

  • Het aanhoren welke klachten een patiënt heeft zowel psychische als fysiek
  • Onderzoeken van een patiënt met klachten
  • Adviserende functie over problemen psychische en fysiek
  • Thuisbezoek plannen
  • Op basis van onderzoek doorverwijzen naar specialist
  • Kennis delen en problemen bespreken met collega artsen
  • Medicijnen voorschrijven
  • Eerste hulp verlenen bij kleine medische ingrepen.
  • Hulp bieden voor bijvoorbeeld stopen met roken

Wie komt bij de huisarts?

Iedereen die klachten heeft kan bij de huisarts terecht. De huisarts is er voor patiënten met een verkoudheid, griep of andere aandoeningen. Ook patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes of astma kunnen bij de huisarts terecht.

Op zoek naar een andere baan? Hoe word je huisarts?

Om huisarts te worden, moet u eerst een medische universitaire graad hebben behaald. Je kunt daarvoor een opleiding volgen bij Erasmus Universiteit Rotterdam of Radboud Universiteit Nijmegen.
Medische opleidingen omvatten bachelor- en masterfasen, beide van drie jaar. Op masterniveau loopt de student stage, waarbij hij stage-ervaring opdoet in verschillende ziekenhuizen. Nadat de stage met succes is afgerond en het lichamelijk onderzoek met goed gevolg is afgerond, mogen afgestudeerden zich arts noemen. Ook de specialisatie als huisarts duurt drie jaar. Daarna kun je jezelf eindelijk een dokter noemen. Als huisarts is een universitaire opleiding noodzakelijk en bovendien ben je in totaal twee jaar bezig met algemeen werk en een jaar lang om je te specialiseren. Denk aan verstandelijk gehandicapten of sociaal geneeskundigen.

Wat verdient een huisarts en hoe wordt je dat?

Wat verdient een huisarts in loondienst?

Een huisarts startsalaris of zelfstandig arts zonder ervaring verdient ongeveer € 5.800 bruto per maand. Maar ben je een ervaren huisarts dan kan het inkomen oplopen naar ongeveer € 6.900 bruto per maand. Ben je een zeer ervaren huisarts met meer dan 10 jaar ervaring dan moet je al gauw denken aan zo’n € 8.000 bruto per maand. Daarnaast worden voor zowel nachtdiensten als weekenddiensten onregelmatigheidstoeslag betaald.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en wat is vastgelegd in de CAO. Zo heeft een zelfstandig huisarts met een eigen praktijk, een gemiddeld bruto jaarinkomen van 90.000 euro tot 100.000 euro. De praktijkkosten zijn er wel op ingehouden, maar hiervoor moeten uiteraard belastingen, pensioenen, verzekeringen etc. betaald worden.

Er is geen exact cijfer bekend hoeveel huisartsen precies €100.000 per jaar verdienen. Wel is bekend dat het inkomen van huisartsen sterk uiteenloopt. Er zijn huisartsen die meer dan €200.000 per jaar verdienen, maar ook huisartsen die minder dan €50.000 per jaar verdienen. Het hangt dus maar net af van verschillende factoren of een huisarts in dat geval precies €100.000 verdient of iets meer of minder.

Over het algemeen is het niet slecht! Als je echter de opleidingsvereisten ziet, dan is dit niet het beroep dat je kiest om veel geld te verdienen.
In dit geval kun je het beste een universitaire opleiding in een andere richting kiezen.

Wat zijn de belangrijkste inkomstenbronnen voor huisartsen?

Inkomsten uit eigen praktijk

De meeste huisartsen hebben een aandeel in een huisartspraktijk. Ze verdienen dan inkomsten uit deze praktijk, afhankelijk van het aantal patiënten dat ze hebben en hoeveel tijd ze in de praktijk doorbrengen. De belangrijkste inkomstenbron voor huisartsen is het consulttarief. Dit is een vast bedrag dat huisartsen in rekening brengen bij hun patiënten voor elk consult. Dit tarief wordt vastgesteld door de overheid en is momenteel €21,50. Daarnaast ontvangen huisartsen ook inkomsten uit verwijzingen naar specialisten, onderzoeken en behandelingen. Huisartsengroepspraktijken verdienen ook geld met het aanbieden van extra services zoals e-health of avondspreekuren.

Inkomsten uit zorgverzekeraars

Huisartsen krijgen ook inkomsten van zorgverzekeraars. Dit is een vast bedrag per patiënt die ze behandelen. De hoogte van dit bedrag hangt af van de zorgverzekeraar waar de patiënt is aangesloten. Zorgverzekeraars vergoeden huisartsconsulten en een groot deel van de kosten voor verwijzingen, onderzoeken en behandelingen. Dit betekent dat huisartsen afhankelijk zijn van zorgverzekeraars voor een groot deel van hun inkomen. Daarnaast ontvangen huisartsen inkomsten uit verwijzingen naar specialisten, onderzoeken en behandelingen.

Overige inkomsten: Wat verdient een huisarts nog meer?

Naast hun inkomen uit de huisartspraktijk en zorgverzekeraars, kunnen huisartsen ook inkomsten hebben uit andere bronnen. Dit kan bijvoorbeeld inkomsten zijn uit consultaties, lezingen of boekverkopen.

Inkomensverschillen tussen huisartsen

De inkomensverschillen tussen huisartsen zijn groot. Sommige huisartsen verdienen meer dan €200.000 per jaar, terwijl anderen minder dan €50.000 per jaar verdienen. Deze verschillen kunnen onder andere verklaard worden door het aantal patiënten dat huisartsen hebben, hoeveel tijd ze in hun praktijk doorbrengen en hoeveel inkomsten ze uit andere bronnen hebben.

Risico’s voor huisartsen

De huisarts is een van de best betaalde beroepen in Nederland, maar het is ook een beroep met risico’s. Zo zijn huisartsen afhankelijk van zorgverzekeraars voor een groot deel van hun inkomen. Als zorgverzekeraars minder gaan uitkeren, kan dit grote gevolgen hebben voor huisartsen. Daarnaast is het inkomen van huisartsen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de praktijk, het aantal patiënten en de locatie. Dit betekent dat huisartsen niet altijd zeker zijn van een stabiel inkomen.

Wil je net zoveel als een huisarts verdienen of meer?

Het is natuurlijk geweldig als zo’n mooie baan als huisarts kan vervullen met het daarbij behorende salaris.
Uiteraard is dat niet voor iedereen weggelegd. We snappen dat het zo’n zware opleiding niet voor iedereen is weggelegd.
Maar misschien ben je wel passievol over je studie bezig of heb je ander gave hobby waar je veel vanaf weet.
Misschien kan ik je met onderstaande video een positieve boost geven en een andere kijk op de toekomst!

Ik help je graag verder…

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

[message_box]

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het InternetGeheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

>> Een passief inkomen opbouwen

>> Het internet voor jou laten werken

> Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

[/message_box]

Betreft dit jou? Twijfel dat zeker niet langer

 

 

Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *