Wat is een blogger? Mini-gids bloggen

Wat is een blogger Mini-gids bloggen - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Bloggen voor dummies: Mini-gids blog voorbeeld!

Wat is een blogger? Wil je graag bloggen, maar vind je het allemaal nog een beetje ingewikkeld? Of weet je gewoon niet goed waar je moet beginnen? Dan is deze mini-gids bloggen voor dummies perfect voor jou! In deze blog geven we je een aantal handige tips om te starten met bloggen. Zo leer je alles over het opzetten van een blog, het schrijven van artikelen en het promoten van je blog. Daarnaast gaan ik ervan uit dat je geld wil verdienen met je blog. Veel succes!

Wat is een blogger?

Een blogger is iemand die een blog schrijft. Een blog is een online dagboek of dagboek waarin je je gedachten en ervaringen met de wereld kunt delen. Je kunt op je blog schrijven over alles wat je maar wilt, zoals mode, eten, reizen, van je dagelijks leven of persoonlijke gedachten en ervaringen. Bloggen is een geweldige manier om in contact te komen met mensen over de hele wereld en je interesses te delen.

Waarom bloggen?

Er zijn veel redenen waarom mensen gaan bloggen. Voor sommigen is het een manier om een dagboek bij te houden van hun gedachten en ervaringen. Voor anderen is het een manier om hun interesses met de wereld te delen, of om in contact te komen met gelijkgestemden. Sommige mensen bloggen als bedrijf, om hun producten of diensten te promoten. En sommige mensen doe het gewoon voor je plezier!

Wat je reden ook is om een blog te beginnen, er zijn een aantal grote voordelen aan bloggen.

Deze omvatten:

  • Nieuwe mensen ontmoeten en in contact komen met gelijkgestemden uit de hele wereld
  • Je ervaringen en gedachten met anderen delen
  • Jezelf creatief uitdrukken
  • Een platform hebben om je producten of diensten te promoten
  • Geld verdienen met je blog (als je daarvoor kiest)

Hoe begin je een blog?

Nu je weet wat een blog is en waarom je er een zou moeten beginnen, vraag je je misschien af hoe je eigenlijk moet beginnen. Gelukkig is het niet zo moeilijk als je denkt!

Hier zijn de eenvoudige stappen om je eigen blog op te zetten:

1. Vind je niche

De eerste stap om een succesvolle blog te beginnen is het vinden van je niche. Waar ben je gepassioneerd over? Wat wil je met de wereld delen? Als je eenmaal je onderwerp hebt gevonden, wordt het veel gemakkelijker om interessante en informatieve berichten te schrijven. Als blogger schrijf je om gevonden te worden in Google en daarbij is content schrijven essentieel.

2. Kies een pakkende naam

De naam van je blog moet het doel ervan weergeven en de lezers een idee geven van wat ze kunnen verwachten aan te treffen. Probeer het gebruik van algemene termen als “persoonlijke blog” of “levensupdates” te vermijden Ga in plaats daarvan voor iets unieks waardoor mensen je site willen bekijken. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat je veel weet van fotografie dan is het mooi als iets van fotografieexpert.nl wordt. Het dekt de lading en gerichte bezoekers weten direct wat ze kunnen verwachten. Zo ben je ook op deze website gekomen, waarschijnlijk omdat je meer over bloggen en geld verdienen wilde weten.

3. Maak goede inhoud

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip op de lijst! Als je wilt dat mensen terug blijven komen naar je blog, moet je artikelen schrijven die interessant, informatief en goed geschreven zijn. Neem wat persoonlijke verhalen, deel je vakkennis over het onderwerp, en voeg wat visuals toe om de tekst te breken. Google geeft je veel kennis waar mensen op zoeken zoals jij hebt gedaan. Onderop de pagina van Google vindt je een blok met acht suggesties. Dat zijn de meest gezochte zoekvormen en is het verstandig daarvan een blog te schrijven of mee te nemen in je tekst.

4. Affiliate marketing

Als je geld wilt verdienen met je blog, is affiliate marketing een geweldige manier om dat te doen. Je kunt producten of diensten promoten die relevant zijn voor je niche en een commissie verdienen op elke verkoop die je doet. Als je bijvoorbeeld een blog hebt over fotografie, kun je camera-apparatuur promoten en een commissie verdienen op elke verkoop. Het is een geweldige manier om je blog te gelde te maken en wat extra geld te verdienen! Aanmelden bij een of meerder affiliate netwerken en een affiliate partner kiezen.

5. Promoot je blog

Als je eenmaal goede inhoud hebt, is het tijd om je blog te gaan promoten.

Sociale media is een geweldige manier om je blog te promoten en nieuwe lezers aan te trekken. Elke keer dat je een nieuw artikel publiceert, moet je het delen op sociale media sites als Facebook, Twitter en Pinterest. Je kunt sociale media ook gebruiken om in contact te komen met andere bloggers in jouw niche, waardoor je een gemeenschap kunt opbouwen van gelijkgestemden die geïnteresseerd zijn in wat jij te zeggen hebt. Zo krijg je steeds meer bezoekers op je website welke potentiële kopende bezoekers zijn. Hoe meer mensen je je blog kunt laten lezen, hoe beter!

5. Wees consequent

Een van de belangrijkste dingen bij bloggen is consistentie. Probeer regelmatig te posten, of dat nu één keer per week of één keer per dag is. Als je te lang zonder bijwerken gaat, zullen mensen je blog vergeten en naar iets anders overgaan. Heb je op een dag wat meer tijd schrijf dan meerdere blogs zodat je dagelijks kunnen posten. Content is super belangrijk voor Google en als je dat doet zul je zien dat je website gaat klimmen in google en de bezoekers toenemen.

6. Interactie met je lezers

Een andere sleutel tot succes is interactie met je lezers. Op je WordPress website moeten bezoekers kunnen reageren op je blogposten. Reageer op opmerkingen, beantwoord vragen en ga gesprekken aan. Dit zal mensen het gevoel geven dat ze deel uitmaken van je gemeenschap en ervoor zorgen dat ze terugkomen voor meer. Google ziet dan ook dat het een actieve website is en dat wil hij graag in de gaten houden.

7. Bied iets unieks aan

In een zee van miljoenen blogs kan het moeilijk zijn om je te onderscheiden van de massa. Maar als je iets unieks biedt, of dat nu een andere kijk op een onderwerp is of exclusieve inhoud, zullen mensen eerder geneigd zijn je site te bezoeken en trouwe lezers worden.

Google keyword planner

Google keyword planner kan jou daarbij helpen. Heb je gmail account dan kun je van vele gratis tools gebruik maken. hier tik je jou onderwerp in zoals geld verdienen en zie ongeveer hoeveel bezoekers je zou kunnen trekken maar ook hoeveel concurrentie je tegen gaat komen.

Voor Geld verdienen en affiliate marketing is dat “normaal” dat betekent dat je hier goed op zou kunnen maar dat het wel een hoop werk is. Neem je bijvoorbeeld gitaar spelen dan is de concurrentie laag en de bezoekers hoog. Heb je zo’n hobby, doen er iets mee.

8. Houd het vol!

Bloggen kost tijd en moeite, maar het is het waard! Een succesvolle blogger is degene die volhoud, zelfs in moeilijke tijden. Dus als je een moeilijke periode doormaakt, hou dan gewoon vol en geef niet op!

Het feit is: wanneer je start met een nieuwe website duurt het ongeveer 2 á 3 maanden voordat de googlebots je gaan bezoeken en je blog gaan ranken. Maar blijf vooral doorgaan want dan wordt je beloond, geloof mij. Daarom moet geld verdienen niet direct bovenaan je lijstje maar het laatste punt! “Heb plezier” in bloggen alleen dan zal het je geld opleveren.

9. Heb plezier!

Last but not least, vergeet niet om plezier te hebben met je blog! Dit is jouw ruimte om je gedachten en ervaringen te delen, dus geniet ervan! Schrijf de mooiste blogs ongedwongen en het liefst meer dan 900 woorden, dan wordt je snel de favoriet van Google. Met een beetje SEO toepassingen in je tekst komt het goed. Heb vertrouwen en geduld.

Met wat voor soort blog wil je beginnen?

Blogger van boekenblog, reisblog, muziekblog, voedselblog? Kies iets waar je gepassioneerd over bent, zodat je er gemakkelijk over kunt schrijven. Heb je een leuke hobby zoals gitaar spelen, fotograferen, zit volop in de crypto of loopt je hoofd over van breien. Eigenlijk maar het niet uit wat het is voor heel veel niches is er een markt. Gebruik daar dus Google keyword planner voor.

Voorbeeld eerste blog: Bekijk elke blog van SuperSalaris!

Hoe begin je een blog voor beginners

Het is gemakkelijk om een blog te beginnen, maar het is niet zo gemakkelijk om er een succes van te maken. Als je een populaire blogger wilt worden met veel verkeer en volgers, zijn er een paar dingen die je moet doen. Deze mini-gids leert je de basis van het bloggen, zodat je op de goede voet kunt beginnen. Daarna zul je veel content moeten gaan schrijven, delen op social media en geduld hebben voordat Google je gaat belonen, maar als je eenmaal in de lift zit dan kan het hard gaan. Zie het als een achtbaan, je gaat eerst langzaam omhoog en voordat je boven bent duurt het even, maar ga je naar beneden kan het hard gaan 🙂

Cursus schrijven voor beginners

Hoe moet je beginnen als blogger denk je misschien. Ik wil veel vertellen maar waarmee moet ik beginnen.

Dat is soms een beetje lastig. Ik denk altijd wat zou ik graag als eerste willen weten. Het legt er natuurlijk ook aan wat je titel zegt. Geef in de intro een klein beetje prijs van je antwoord en gaande weg vertel je meer over de inhoud. Dan hou je jouw lezers geboeid. Gebruik zoals in deze tekst genoeg koppen en subkoppen en kleine stukjes tekst. Dat leest makkelijk en voor de snelle lezers ziet in een opslag wat hij interessant vindt.

Hoe bouw je als blogger een tekst op?

Het idee is dat je begint met een goede kop, in het Engels ook wel “title” genoemd. Dan schrijf je een zogenaamde “intro” waarin je de lezer in een paar zinnen vertelt waar de blog over zal gaan. In het hoofdgedeelte of “body” ga je vervolgens dieper in op het onderwerp en schrijf je er 800-900 woorden over. Vergeet niet om koppen en subkoppen te gebruiken om je tekst te structureren, zodat hij gemakkelijk te lezen is. Tenslotte eindig je met een conclusie of “outro”

Conclusie:

Je kunt dit schema natuurlijk variëren als je wilt, maar dit is een goed uitgangspunt. En vergeet niet je doelgroep in gedachten te houden als je schrijft – voor wie schrijf je?

Als je klaar om te beginnen met het schrijven van je eerste blog, bekijk dan deze cursus over het schrijven van geweldige inhoud.

Nu je de basis van het bloggen kent, is het tijd om te beginnen met het schrijven van inhoud! Veel succes!

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

 

Start met onderstaande gratis training!

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het Geheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

  • Een passief inkomen opbouwen
  • Het internet voor jou laten werken
  • Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *