Salaris Schilder: Gemiddeld Bruto Maandsalaris en Jaarinkomen

Salaris Schilder - Gemiddeld Bruto Maandsalaris en Jaarinkomen - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Als je op zoek bent naar informatie over het salaris van een schilder, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die van invloed zijn op het salaris van een schilder en wat je kunt verwachten in termen van verdiensten in deze branche. Of je nu net begint als schilder of al ervaring hebt, het is belangrijk om te weten hoe verschillende elementen zoals ervaring, locatie en type werk invloed kunnen hebben op je inkomen als schilder.

Wil je meer inzicht krijgen in wat bepalend is voor het salarisniveau van een schilder? Blijf lezen om alle essentiële informatie te ontdekken die jou kan helpen bij het plannen van jouw carrière als schilder.

Inhoud verberg

Belangrijkste Punten

 • Het gemiddelde bruto maandsalaris van een schilder kan variëren op basis van ervaring en specialisatie.
 • Voor een fulltime schilder kan het jaarinkomen afhankelijk zijn van het aantal gewerkte uren en eventuele extra taken.
 • Als flexmedewerker schilder kan het uurloon verschillen per opdrachtgever en regio.
 • Schilders kunnen in 2023 salarisontwikkelingen ervaren die invloed hebben op hun inkomsten.
 • Voormannen schilders verdienen over het algemeen meer vanwege hun leidinggevende rol en verantwoordelijkheden.
 • Het uurtarief van een ZZP schilder hangt af van zelfstandigheid, expertise en marktvraag.

Gemiddeld Bruto Maandsalaris van een Schilder

Het Gemiddelde Bruto Maandsalaris

Een schilder verdient gemiddeld een bruto maandsalaris in Nederland. Dit salaris kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn schilders die meer verdienen dan anderen, gebaseerd op ervaring, specialisatie en locatie. Zo zal een schilder met jarenlange ervaring doorgaans een hoger salaris ontvangen dan iemand die net begint.

Het gemiddelde bruto maandsalaris van een schilder wordt ook beïnvloed door het type werkgever. Een zelfstandige schilder kan bijvoorbeeld anders betaald worden dan iemand in loondienst bij een groot schildersbedrijf. Daarnaast spelen certificeringen en extra vaardigheden ook een rol bij het bepalen van het salaris van een schilder.

Vergelijking met Andere Beroepen

In vergelijking met andere beroepen kan het gemiddelde bruto maandsalaris van een schilder variëren. Sommige beroepen betalen mogelijk meer, terwijl anderen minder verdienen. Bijvoorbeeld, vergeleken met banen in de detailhandel of horeca, heeft een ervaren schilder over het algemeen de potentie om aanzienlijk meer te verdienen.

Het is essentieel om te erkennen dat hoewel sommige beroepsgroepen hogere lonen kunnen bieden dan dat van een schilders, elke baan zijn eigen unieke voordelen en uitdaginge heeft. Het kiezen voor het vakmanschap als een schiilder gaat niet alleen over financiën maar ook over passie voor creativiteit en voldoening uit je werk halenn.

Jaarinkomen van een Fulltime Schilder

Jaarinkomen van een Fulltime Schilder

Een fulltime schilder in Nederland verdient gemiddeld tussen de €25.000 en €35.000 per jaar. Dit bedrag kan variëren op basis van ervaring, specialisatie en het bedrijf waarvoor ze werken. Het salaris wordt beïnvloed door factoren zoals dienstverband (fulltime), overuren en opleidingsniveau.

Het is belangrijk om te weten dat het jaarinkomen van een fulltime schilder niet alleen afhankelijk is van het basissalaris, maar ook van eventuele overuren die ze maken. Overuren kunnen aanzienlijk bijdragen aan het totale inkomen, omdat deze vaak tegen een hoger tarief worden betaald dan reguliere uren. Door extra uren te werken, kan een schilder zijn jaarinkomen verhogen en zo meer verdienen dan het gemiddelde jaarsalaris.

Vergelijking met Andere Beroepen

In vergelijking met andere beroepen valt het salarisniveau van een fulltime schilder binnen een redelijk bereik. Ter illustratie verdient een fulltime verpleegkundige in Nederland gemiddeld tussen de €30.000 en €40.000 per jaar; dit ligt dus in dezelfde orde van grootte als dat van een schilder. Aan de andere kant ontvangt bijvoorbeeld een IT-specialist doorgaans tussen de €40.000 en €60.000 per jaar, wat aanzienlijk hoger is dan wat veel schilders verdienen.

Uurloon van een Flexmedewerker Schilder

Verschillen

Een flexmedewerker schilder verdient gemiddeld tussen de €12 en €20 per uur. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van ervaring en regio. In vergelijking met een fulltime schilder, die doorgaans een vast salaris heeft, kan het uurloon van een flexmedewerker schommelen op basis van het aantal gewerkte uren.

Flexwerkers hebben vaak geen gegarandeerde werkuren per week, wat betekent dat hun inkomen maandelijks kan verschillen. Een fulltime schilder daarentegen ontvangt meestal een vast salaris per maand, ongeacht het aantal gewerkte uren of projecten.

Ervaring

De ervaring die een flexmedewerker heeft als schilder speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van zijn uurloon. Beginnende flexschilders met weinig ervaring zullen waarschijnlijk aan de onderkant van het loonspectrum zitten, terwijl meer ervaren flexschilders hogere tarieven kunnen vragen voor hun diensten.

Het is gebruikelijk dat naarmate flexschilders meer ervaring opdoen in de branche, ze hun uurloon geleidelijk kunnen verhogen. Deze toename in loon is gebaseerd op verbeterde vaardigheden en expertise die resulteren in kwalitatief hoogwaardiger werk en efficiëntie tijdens projectuitvoering.

Salarisontwikkelingen voor Schilders in 2023

Voorspellingen

Deskundigen voorspellen positieve salarisontwikkelingen voor schilders in 2023. Dit komt door de groeiende vraag naar vakmensen in de bouwsector. De verwachting is dat het gemiddelde salaris van schilders zal stijgen ten opzichte van voorgaande jaren.

De toenemende behoefte aan renovatie- en nieuwbouwprojecten draagt bij aan de gunstige vooruitzichten voor schilders. Hierdoor zullen bedrijven bereid zijn om competitieve lonen te bieden om gekwalificeerde vakmensen aan te trekken en te behouden.

Factoren

Verschillende factoren beïnvloeden de salarisontwikkelingen voor schilders, waaronder ervaring, specialisaties, en regionale verschillen. Een ervaren schilder met specifieke vaardigheden kan een hoger salaris verwachten dan een beginner zonder specialisatie.

Daarnaast spelen ook externe invloeden zoals economische groei, inflatie en cao-onderhandelingen een rol bij het bepalen van de loonniveaus binnen deze beroepsgroep.

Vergelijking met Voorgaande Jaren

In vergelijking met eerdere jaren tonen de salarissen voor schilders een stijgende trend. Deze toename hangt samen met zowel marktvraag als individuele prestaties en kwalificaties van werknemers.

Terwijl het uurloon van flexmedewerkers varieert afhankelijk van hun ervaring en werkgever, blijft de algemene tendens positief wat betreft loonstijging binnen deze sector.

Loon van een Voorman Schilder

Verantwoordelijkheden en taken

Een voorman schilder in Nederland verdient gemiddeld rond de €3.000 per maand. Dit salaris kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, locatie en verantwoordelijkheden. Als voorman schilder ben je niet alleen bezig met het uitvoeren van schilderwerk, maar ook met het aansturen van een team. Je bent verantwoordelijk voor de planning, kwaliteitscontrole en het coördineren van projecten.

Als voorman schilder moet je zorgen voor een efficiënte uitvoering van projecten binnen de gestelde deadlines. Daarnaast ben je vaak het aanspreekpunt voor klanten en opdrachtgevers. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alles volgens afspraak verloopt en dat eventuele problemen tijdig worden opgelost.

Vergelijking met andere functies

In vergelijking met reguliere schilders ligt het salaris van een voorman schilder hoger door de extra verantwoordelijkheden die bij de functie komen kijken. Een gewone schilder verdient ongeveer tussen €2.000 en €2.500 per maand, terwijl een behanger meestal iets minder verdient dan een schilder.

Echter, wanneer we kijken naar leidinggevende posities in de bouwsector als geheel, staat het loon van een voorman schilder mogelijk nog wat lager dan dat van bijvoorbeeld een bouwplaatsmanager of projectleider. Deze functies brengen vaak meer complexe taken met zich mee en hebben daarom doorgaans hogere salarissen.

Verdiensten van een 18-jarige Schilder

Verdiensten 18-jarige Schilder

Een schilder van 18 jaar in Nederland verdient doorgaans een startloon. Dit begint meestal rond het minimumloon en kan variëren afhankelijk van de werkgever en ervaring. Het salaris van een jonge schilder kan groeien naarmate hij meer ervaring opdoet en extra kennis verwerft.

Jonge schilders hebben vaak mogelijkheden om hun inkomen te laten groeien door middel van trainingen, cursussen en certificeringen. Met elke nieuwe vaardigheid die ze verwerven, kunnen ze aanspraak maken op hogere lonen. Door zich te specialiseren in bepaalde technieken of materialen, kunnen ze waardevoller worden voor werkgevers en dus betere beloningen ontvangen.

Vergelijking met andere Leeftijdsgroepen

In vergelijking met oudere schildersgroepen verdienen 18-jarige schilders over het algemeen minder vanwege hun beperkte ervaring en expertise. Oudere schilders die al jarenlang actief zijn in het vak hebben meestal hogere salarissen dankzij hun uitgebreide kennis en bewezen trackrecord. Deze senior schilders komen vaak in aanmerking voor leidinggevende posities zoals voorman of projectleider, wat resulteert in aanzienlijk hogere lonen dan die van beginnende schilders.

 • Pros:
  • Groeimogelijkheden door training
  • Toename van inkomen met verworven vaardigheden
 • Cons:
  • Lagere lonen vergeleken met oudere collega’s
  • Beperkte verdiensten zonder relevante ervaring

Uurtarief van een ZZP Schilder

Voordelen van uurtarief voor ZZP schilders

Een salaris schilder in Nederland die als zelfstandige zonder personeel (ZZP) werkt, bepaalt vaak zijn uurtarief. Het grote voordeel hiervan is de vrijheid om zelf te kiezen hoeveel hij per uur wil verdienen. Een ZZP-schilder kan zijn tarief aanpassen op basis van ervaring, expertise en marktvraag. Dit flexibele systeem stelt hem in staat om zijn inkomen te verhogen door efficiënter te werken of zich te specialiseren.

Het uurtarief biedt ook transparantie aan zowel de schilder als de klant. De klant weet precies waarvoor hij betaalt en hoeveel tijd er wordt besteed aan het project. Voor de schilder betekent dit een duidelijke berekening van zijn verdiensten op basis van gewerkte uren. Hij kan nauwkeurig bijhouden hoeveel hij heeft verdiend en welke projecten het meest winstgevend zijn.

 • Flexibiliteit in tariefbepaling
 • Transparantie voor zowel schilders als klanten
 • Nauwkeurige berekening van verdiensten

Nadelen van uurtarief voor ZZP schilders

Hoewel het uurtarief voordelen met zich meebrengt, brengt het ook nadelen met zich mee voor ZZP-schilders. Een potentieel nadeel is dat wanneer een project langer duurt dan verwacht, de totale inkomsten lager uitvallen dan gepland. Dit kan leiden tot onzekerheid over het maandelijkse inkomen en financiële planning.

Daarnaast kunnen pieken en dalen in werklast invloed hebben op de consistentie van inkomsten bij een uurtariefsysteem. In rustigere periodes kan het lastiger zijn om voldoende uren te maken tegen het gewenste tarief, waardoor er fluctuaties ontstaan in de maandelijkse verdiensten.

 • Onzekerheid over maandelijks inkomen
 • Fluctuaties in inkomen door variabele werklast
 • Mogelijke lagere totale inkomsten bij langere projectduur

Inkomsten van een Allround Schilder

Vaardigheden en Specialisaties

Een schilder die allround is, wat betekent dat hij zowel binnen als buiten schildert, kan doorgaans een aantrekkelijk salaris verwachten. Echter, er zijn vaardigheden en specialisaties die de inkomsten van een allround schilder kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan expertise in speciale technieken zoals marmer- of houtimitatie, het werken met verschillende soorten verf of het uitvoeren van restauratiewerkzaamheden aan historische gebouwen. Deze extra kennis en ervaring kunnen leiden tot hogere tarieven per uur en meer opdrachten.

Een allround schilder die zichzelf blijft bijscholen door middel van trainingen om up-to-date te blijven met de nieuwste technieken en trends in de sector zal ook aantrekkelijker zijn voor opdrachtgevers. Door regelmatig trainingen te volgen over bijvoorbeeld duurzame verfsoorten of innovatieve applicatiemethodes kan een schilder zijn waarde vergroten en daarmee ook zijn inkomen laten stijgen. Het vermogen om zowel binnen als buiten te werken biedt flexibiliteit, waardoor een allround schilder aantrekkelijker wordt voor diverse soorten projecten.

Vergelijking met Andere Soorten Schilders

Als we de inkomsten van een allround schilder vergelijken met andere soorten schilders, zien we dat specialisatie invloed heeft op het salarisniveau. Zo zal bijvoorbeeld een decoratieschilder die gespecialiseerd is in muurschilderingen mogelijk hogere tarieven hanteren dan een reguliere binnenshuis-schiilder. Aan de andere kant kan een industriële schilder die voornamelijk grote oppervlakten behandelt wellicht stabiel werk hebben maar tegen lagere uurtarieven dan iemand met specialistische vaardigheden.

In Nederland varieert het inkomen van verschillende soorten schoonmakers, afhankelijk van factoren zoals locatie (regio), ervaring, klantenkring en reputatie binnen de branche. Een allround benadering kan dus gunstig zijn omdat deze vakmensen zowel binnen als buiten kunnen werken, verschillende materialenkennis hebben en diverse oppervlakten kunnen behandelen.

Wat Verdient een Teamleider Schilder

Salarisniveau van een Teamleider Schilder

Een salaris schilder varieert afhankelijk van de functie, zoals die van een teamleider. Een teamleider schilder in Nederland verdient over het algemeen meer dan een reguliere schilder. Dit komt door de extra verantwoordelijkheden die bij de rol komen kijken. Naast het uitvoeren van schilderwerkzaamheden, is de teamleider ook belast met het aansturen en begeleiden van het team.

Het salarisniveau van een teamleider schilder kan gemiddeld liggen tussen €2.500 en €3.500 per maand, afhankelijk van factoren zoals ervaring, locatie en bedrijfsgrootte. Deze hogere vergoeding weerspiegelt de leidinggevende rol die deze professionals bekleden binnen het schildersbedrijf.

Verantwoordelijkheden Invloed op Salarisniveau

De verhoogde verdiensten voor een teamleider schilder worden gerechtvaardigd door hun bredere takenpakket en leidinggevende verantwoordelijkheden. Naast hun eigen werk als vakman zijn ze ook belast met planning, coördinatie en toezicht houden op projecten. Het managen van personeel, communiceren met klanten en leveranciers behoren tot hun dagelijkse taken.

 • Voordelen:
  • Hogere salarissen dan reguliere schilders.
  • Mogelijkheid om leiding te geven aan teams.
  • Uitdagende en gevarieerde werkzaamheden.
 • Nadelen:
  • Toegenomen druk door managementverantwoordelijkheden.
  • Vereiste om zowel technische als leiderschapsvaardigheden te bezitten.

Vergelijking Met Andere Leidinggevende Posities
In vergelijking met andere leidinggevende posities in de bouwsector valt het salarisniveau voor een teamleider schilder meestal lager uit dan dat voor bijvoorbeeld een bouwprojectmanager of hoofduitvoerder. Hoewel ze allemaal belangrijke rollen vervullen binnen projectteams, weerspiegelt dit verschil in compensatie vaak het verschil in vereiste ervaring, opleidingsniveau en scope of control over projectbudgetten.

Afsluitende Gedachten

Het onderzoek naar salarissen in de schildersbranche biedt een diepgaand inzicht in de financiële aspecten van dit beroep. Van het gemiddelde bruto maandsalaris tot de salarisontwikkelingen voor 2023, de gepresenteerde informatie geeft een duidelijk beeld van wat schilders kunnen verwachten te verdienen. Het is essentieel voor schilders om op de hoogte te blijven van deze cijfers om hun inkomsten effectief te beheren en te plannen.

Voor wie werkzaam is als schilder, is het raadzaam regelmatig de actuele salarisgegevens te raadplegen en deze te vergelijken met hun eigen situatie. Door bewust te zijn van marktontwikkelingen en trends kunnen schilders strategische beslissingen nemen om hun financiële doelen te bereiken en hun carrière vooruit te helpen.

Veelgestelde vragen

Wat is het gemiddelde bruto maandsalaris van een schilder?

Het gemiddelde bruto maandsalaris van een schilder ligt rond de €2.500 tot €3.000, afhankelijk van ervaring en regio.

Hoeveel verdient een fulltime schilder per jaar?

Een fulltime schilder verdient gemiddeld tussen de €30.000 en €36.000 per jaar, op basis van 40 uur per week.

Wat is het uurloon van een flexmedewerker schilder?

Een flexmedewerker schilder verdient doorgaans tussen de €12 en €15 per uur, variërend op basis van werkervaring en locatie.

Zijn er salarisontwikkelingen voor schilders in 2023 te verwachten?

Ja, naar verwachting zullen de salarissen voor schilders in 2023 stijgen door toenemende vraag naar vakmensen in deze sector.

Wat zijn de inkomsten van een allround schilder?

Een allround schilder kan gemiddeld rekenen op een inkomen tussen de €2.800 en €3.500 per maand, afhankelijk van vaardigheden en specialisaties binnen het vakgebied.

 

Scoren met Social Media in Google

Leer hoe ook jij een succesvol Social Media account opzet en direct geld verdient!

Ontdek hoe je binnen 1-2 uur geld verdient zonder budget!

Het Nr1 Verdienmodel van Nederland, ook als je geen:

1000 Euro Verdienen in 1 Week - Snel Geld Verdienen Met Creatieve Manieren - www.SuperSalaris.nl

 • Geen technische vaardigheden hebt
 • Niet commercieel wilt zijn
 • Locatie-onafhankelijk wilt leven
 • Zelf je uren wilt bepalen
 • Passieve inkomsten wilt genereren
 • Geen producten of diensten wilt maken of inkopen
 • Geen investeringen wilt doen
 • Een extra inkomstenstroom wilt toevoegen aan je bestaande bedrijf
 • Of een compleet nieuwe carrière wilt starten

Start direct met Social Media Fortuin en boost je inkomen

Super Salaris
Volg mij op