Geld verdienen met je blog #20 Tips

Geld verdienen met je blog - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 9 minuten

#20 manieren waarop je geld kan verdienen met je blog!

Wil je geld verdienen met je blog? Lees dan snel dit artikel! In dit artikel geven we 20 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is er geen gouden formule om geld te verdienen met een blog. Maar door deze tips op te volgen, ben je in ieder geval een heel stuk dichter bij het behalen van je doel!

Bloggen en geld verdienen vanuit huis

Je hebt een blog, maar je weet nog niet goed hoe je er geld mee kan verdienen? Geen probleem! In dit blogartikel lees je alles over de verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met je blog. Van advertenties tot aan gesponsorde artikelen en product recensies, hier lees je alles over wat er mogelijk is!

#1. Advertenties

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen met een blog, is door middel van advertenties. Er zijn verschillende advertentienetwerken waar je je blog kunt aanmelden, zoals Google Adsense of Media.net. Eenmaal geaccepteerd door het netwerk, kun je advertenties op je blog plaatsen en ontvang je iedere keer dat er op een advertentie wordt geklikt, een bepaald bedrag (CPT). Hoe meer bezoekers je blog heeft, hoe meer geld je kan verdienen met advertenties!

#2. Niche met veel traffic

Kies bij het bloggen een niche (kleine markt) waar je makkelijk met content aan de top kan komen. Zo levert je dat heel veel gratis online bezoekers op die echt geïnteresseerd zijn in die markt.

Zoek daarbij een affiliate product en je gaat zo lachend geld verdienen met je blog.

#3. Gesponsorde artikelen

Een andere manier om geld te verdienen met je blog, is door middel van gesponsorde artikelen. Dit houdt in dat bedrijven jou betalen om over een bepaald product of dienst te schrijven. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en populariteit van je blog, maar ook de doelgroep die je aanspreekt.

#4. Advertentieruimte op je blog verkopen

Als je een groot aantal bezoekers hebt op je blog, is het ook mogelijk om advertentieruimte op je blog te verkopen. Dit doe je door bedrijven in contact te brengen met je blog en ze de optie te bieden om een banner of advertorial op jouw blog te plaatsen. De prijs die je vraagt voor deze advertentieruimte hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal bezoekers dat je blog per maand heeft.

#5. Product recensies

Je kunt geld verdienen met je blog door product recensies te schrijven. Bedrijven sturen jou dan een gratis product toe waarover je een review kunt schrijven op je blog. Soms ontvang je ook een vergoeding voor het schrijven van een review. Hoe meer volgers en bezoekers je blog heeft, hoe groter de kans is dat bedrijven jou benaderen voor een product review!

#6. Digitale producten

Met je eigen blog zijn digitale producten juist een cashmachine. Je bouwt een groot bereik op en je hebt geen voorraadkosten. Als je blogt over een bepaald onderwerp, is de kans groot dat je er ook verstand van hebt. Je kunt dan e-books of online cursussen maken en verkopen via je blog.

Het fijne aan digitale producten is dat ze 24/uur per dag, 365 dagen per jaar verkocht kunnen worden. Zelfs als je slaapt, maak je geld!

#7. Affiliate marketing

Met affiliate marketing kan je geld verdienen door middel van commissie. Dit houdt in dat je geld ontvangt wanneer iemand via jouw blog naar een andere website wordt doorgestuurd en daar iets koopt. Het bedrag dat je ontvangt is afhankelijk van het product of de dienst die iemand koopt.

#8. Verzamel mail adressen

Het verzamelen van e-mailadressen is een van de beste manieren om geld te verdienen met je blog. Je kunt e-mailadressen verzamelen door middel van een aanmeldformulier op je blog of door mensen in ruil voor iets gratis te geven, zoals een e-book of online cursus.

Eens je e-mailadressen hebt, kun je ze gebruiken om affiliate marketing toe te passen en digitale producten aan te bieden in bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Hoe meer mail adressen je hebt, hoe groter je bereik en dus hoe meer geld je kan verdienen met je blog!

#9. Fysieke producten

Als je een blog hebt over een bepaald onderwerp, is de kans groot dat je hier ook verstand van hebt. Je kunt dan fysieke producten gaan verkopen via je blog, zoals boeken, of t-shirts. Dit kan online via bijvoorbeeld een webshop of offline door middel van workshops of seminars.

Het voordeel van fysieke producten is dat je hierdoor ook in contact komt met mensen uit je doelgroep en dus meer traffic naar je blog kan genereren.

#10. Online cursussen

Heb je een blog over een bepaald onderwerp waar je veel kennis over hebt? Dan kun je hier geld mee verdienen door online cursussen aan te bieden! Je creëert dan een online cursus over hetgeen waar jouw blog over gaat en biedt deze aan voor een bepaald bedrag. Dit kan via verschillende websites, zoals Udemy of Skillshare.

#11. Start een podcast

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is door een podcast op te starten. Dit houdt in dat je audio-opnames maakt van jouw blogposts en deze online plaatst, zodat mensen ze kunnen luisteren. Podcasts zijn erg populair en kunnen dus veel traffic naar je blog genereren.

Daarnaast kun je ook geld verdienen met podcasts door advertenties in te sluiten of door sponsoring te regelen met bedrijven. Hoe groter het bereik van je podcast, hoe groter de kans is dat bedrijven in jou geïnteresseerd zijn!

#12. E-books

Als je een blog hebt waar regelmatig nieuwe artikelen op worden geplaatst, dan kun je hier ook een e-book van maken! Dit is een verzameling van al jouw beste blogartikelen in één boek. Je kunt dit boek dan verkopen via Amazon of Bol.com.

#13. Youtube views

Youtube is één van de grootste websites ter wereld en heeft dan ook veel traffic. Als je een blog hebt, kun je hier geld mee verdienen door Youtube videos te maken over het onderwerp waar jouw blog over gaat. Je plaatst deze videos dan op Youtube en zet er advertenties bij.

Elke keer als iemand een advertentie bekijkt of aanklikt, ontvang je geld van Youtube. Hoe meer views je video’s krijgen, hoe meer geld je kan verdienen! Daarnaast verdienen veel blogger geld met het promoten van kleding of cosmetica. Dat promoten ze voor bedrijven die jou daarvoor betalen.

#14. Webinars

Heb je veel kennis over een bepaald onderwerp en wil je deze graag delen met anderen? Dan kun je geld verdienen door webinars aan te bieden! Een webinar is een online seminar waarin je deelnemers iets leert over een bepaald onderwerp. Je kunt webinars aanbieden via verschillende websites, zoals Zoom of WebinarJam.

#15. Instagram of Facebook advertenties

Als je een groot bereik hebt op social media, dan kun je hier geld mee verdienen door advertenties te plaatsen. Dit houdt in dat bedrijven jou betalen om hun product of dienst te promoten op bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

Hoe groter je bereik, hoe meer geld je kan verdienen met social media advertenties! Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk followers te krijgen op social media als je wilt gaan bloggen voor geld.

#16. Consulting

Als je een blog hebt met veel bezoekers en volgers, dan kan dit ook een bron van inkomsten zijn! Bedrijven kunnen namelijk bij jou terecht voor advies of consultancy. Ze betalen je dan om jouw mening te geven over hun product of dienst, of om hen te helpen met het bereiken van hun doelen.

#17. Lidmaatschappen

Je kunt ook geld verdienen met je blog door lidmaatschappen aan te bieden. Dit houdt in dat mensen een bepaald bedrag per maand of jaar betalen om toegang te krijgen tot jouw blog of extra content. Lidmaatschappen zijn een goede bron van inkomsten, vooral als je regelmatig nieuwe content produceert! Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan mensen die willen afvallen en weekmenu’s bij jou afnemen in de vorm van een lidmaatschap. maar ook hellofresh heeft een lidmaatschap verdienmodel.

#18. Coaching

Als je een blog hebt waarin je jouw kennis over een bepaald onderwerp deelt, dan kan dit ook een bron van inkomsten zijn! Bedrijven of particulieren kunnen namelijk bij jou terecht voor coaching. Ze betalen je dan om hen te helpen met het bereiken van hun doelen.

#19. Copywriter

Verhuur je zelf als copywriter voor web eigenaren. Een copywriter is verantwoordelijk voor het schrijven van pakkende teksten die de lezers aansporen tot actie. Dit kan een website, advertentie of blog zijn. Als je ervaren bent in het schrijven van goede teksten, dan kan dit een manier zijn om geld te verdienen met je blog!

#20. Trendproducten

Trends zijn hot en trekken daarom heel veel gratis traffic naar je website. Het is verstandig hier slim gebruik van te maken en producten of diensten aan te bieden die inspelen op de huidige trends. Op die manier kan je geld verdienen met je blog zonder dat je veel hoeft te investeren in advertenties! Je blog je suf met onderwerpen rondom de juiste keywords en de verkoop van je producten gaat dan vanzelf.

Kan je leven van een blog?

Ja, je kunt geld verdienen met een blog. Hoeveel geld dat is hangt af van verschillende factoren, zoals het onderwerp van je blog en hoeveel bezoekers je blog per maand krijgt. Als je slim gebruik maakt van de tips in dit artikel, dan kan je geld verdienen met je blog!

Hoeveel bezoekers heb je nodig om geld te verdienen met je blog?

Het mogelijk dat de ene blogger een behoorlijk inkomen kan verdienen met 10.000 maandelijkse bezoekers, terwijl een andere er slechts 50.000 of meer heeft. Over het algemeen doe je iets verkeerd als je blog met meer dan 30.000 maandelijkse bezoekers trekt en je er bijna niets uithaalt. Het is daarom belangrijk hoe je de juiste opbouw doet van je content en je call to action.

Hoe kan ik een gratis blog beginnen?

Om geld te verdienen met je blog, is het belangrijk dat je eerst een blog start. Dit doe je door een website of blog aan te maken bij bijvoorbeeld WordPress of Blogger. Zorg ervoor dat je een unieke url (adres) kiest en maak gebruik van de gratis templates die beschikbaar zijn. Vul vervolgens je blog met interessante content en plaats hier call to actions in, zodat bezoekers geld uitgeven aan jouw product of dienst!

Mijn advies: start een betaalde blog?

Gratis is leuke als er in het begin geen geld aan uit wil geven. Misschien is dat logische als je het in eerste instantie wilt proberen of het wel voor jou gaat werken. Maar al snel zul je tegen allerlei problemen aanlopen die je beperken in het laten groeien van je blog.

Voordelen van een betaalde blog?

  • Een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld: geldverdienmetjeblog.nl in plaats van geldverdienmetjeblog.wordpress.com). Dit ziet er professioneler uit en je komt hoger in Google.
  • Meer opties met plugins (vaak zijn de beste plugins betaald)
  • Minder beperkingen op het gebied van design (je blog kan er precies zo uitzien als jij wilt)
  • Snellere laadtijden (een gratis blog wordt vaak gehost op servers waar veel andere websites ook gehost worden. Dit kan ten koste gaan van de laadtijd van je blog)
  • Zoekmachine optimalisatie SEO tunen
  • Je ontvangt professionele support als er iets misgaat met je blog

Al met al zijn dit allemaal factoren die een groot verschil maken in de mate waarin je geld kunt verdienen met je blog!

Wil je toch graag eerst beginnen met een gratis blog? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval raad ik aan om te starten met WordPress of Blogger. Zorg ervoor dat je een unieke url (adres) kiest en maak gebruik van de gratis templates die beschikbaar zijn. Vul vervolgens je blog met interessante content en plaats hier call to actions in, zodat bezoekers geld uitgeven aan jouw product of dienst!

Hoe start ik een betaalde blog?

Voor het starten met een betaalde blog om een website te maken heb je een hostingpartij nodig.

Kies bijvoorbeeld voor een hosting bij Vimexx die speciale hosting pakketten hebben voor wordpress. Daarbij kun je ook direct een domeinnaam aanmaken en is dit gelijk aan je pakket gekoppeld. Begin met een instappakket van een paar euro per maand. Om te beginnen heb je daar genoeg aan. Upgraden is altijd heel makkelijk, door slechts even te chatten en je wordt direct geholpen. Deze hosting partij is Nederland, betaalbaar en zeer klantvriendelijk, een aanrader.

Wat is WordPress?

Ik bedacht mij ineens dat je zou kunnen denken waar heeft hij over? Helemaal gelijk. WordPress is een open source content management systeem (CMS) waarmee je geheel naar eigen inzicht en ontwerp, een website of blog kunt maken. Het grote voordeel van WordPress is dat het simpel te gebruiken is. Je hoeft geen technische kennis te hebben om ermee aan de slag te kunnen.

WordPress wordt door vele developers wereldwijd ondersteund, wat betekent dat er altijd wel iemand is die jou kan helpen als je ergens vastloopt of technische problemen.

Automatische installatie van WordPress

Bij Vimexx is het heel simpel. Wanner je een hostingpakket heb gekocht en een domeinnaam hebt verzonnen is slechts een druk op de knop om WordPress te installeren en je kunt aan de gang.

Je website wordt automatische geïnstalleerd.

Waarom zou je WordPress gebruiken?

Er zijn vele redenen te noemen om voor WordPress te kiezen.

Allereerst is het simpel gezegd een gratis programma dat je als website kan gebruiken. Verder is het heel erg flexibel in wat betreft uiterlijk en functionaliteit. Er bestaan honderden WordPress plugins gratis zijn en die je functionaliteit van je site kunt uitbreiden, denk hierbij aan een contactformulier of een fotogalerij. Daarnaast kun je kiezen uit een batterij aan WordPress thema’s voor je website die je website een persoonlijk uiterlijk geven welke je naar eigen inzicht aanrdig kan aanpassen. Omdat WordPress wereldwijd zo populair is onder developers, vind je altijd wel hulp als er problemen zijn. Er is een groot online forum waar je terecht kan met al je vragen of problemen.

Ik wil geld verdienen met een blog in 2022

Waar moet je beginnen als je wilt starten met een blog om geld te verdienen?

Ik snap dat het nogal overweldigend kan zijn door alle informatie die je nu allemaal leest. Maar daar is een mooie oplossing voor, want wil jij echt aan de gang en denk je dat bloggen echt iets voor jou is, lees dan verder.

Internet Marketeer: Jacko Meijaard neemt jou mee!

Jacko Meijaard is de beste internet marketeer van Nederland en helpt mensen graag hun online website op te zetten en daar geld mee te verdienen. Hij legt je alles stap voor stap in z’n video’s en biedt je online hulp. Bekijk de volgende video om met de Affiliate marketing revolutie te beginnen.

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

 

Start met onderstaande gratis training!

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het Geheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

  • Een passief inkomen opbouwen
  • Het internet voor jou laten werken
  • Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *