Geld Besparen met Zonneboiler

Geld besparen met een zonneboiler - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Waarom een zonneboiler kopen?

Hoe kun je geld besparen met een Zonneboiler? Zonneboilers zijn een goede manier om geld te besparen op je energiekosten. Met een zonneboiler kan je tot wel 80% van je waterverwarming kosten besparen. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu, want door gebruik te maken van de zon als energiebron vermindert je CO₂ uitstoot aanzienlijk.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een apparaat dat gebruik maakt van de warmte van de zon om water te verwarmen. Het werkt ongeveer hetzelfde als een normale boiler, maar in plaats van elektriciteit of aardgas wordt er zonlicht gebruikt om het water te verwarmen.

Hoe werkt een zonneboiler?

De basisprincipes van een zonneboiler zijn simpel: het apparaat bestaat uit een aantal spiegels (of “collectoren”) die zonlicht opvangen en naar een centrale tank leiden. In de tank wordt het water verwarmd tot ongeveer 70 graden Celsius, waarna het door middel van een warmwaterleiding naar je huis gestuurd kan worden.

Hoe werkt een zonneboiler?

De werking van een zonneboiler is niet ingewikkeld. De vloeistof stroomt door de zonnecollector en wordt verwarmd door de zon. Wanneer de zon schijnt en de collector voldoende zonlicht krijgt, kan de temperatuur van de vloeistof oplopen tot 90 graden Celsius. De verwarmde vloeistof wordt naar de boiler gepompt, waar het de warmte afgeeft aan het tapwater. Een voorraadvat houdt het water warm en is meestal aangesloten op een cv-ketel. Hier kan het water verder worden verwarmd (bijvoorbeeld als er niet genoeg zonlicht is), en kan het worden gemengd met koud water als het te warm is. Warm water geproduceerd door zonneboilers kan worden gebruikt in badkamers en keukens, maar ook voor verwarming.

Klinkt als een droom, toch? Nou, dat hoeft het niet te zijn!

Er zijn tips die je kunnen helpen geld te besparen op je zonneboiler.

Bekijk de #7 tips: Hoe kan ik geld besparen met een zonneboiler?

Er zijn een aantal manieren waarop je geld kunt besparen door gebruik te maken van een zonneboiler. Allereerst is het natuurlijk zo dat je minder geld kwijt bent aan je energiekosten omdat je minder aardgas of elektriciteit hoeft te gebruiken. Daarnaast kan een zonneboiler ook helpen om je waterverbruik te verminderen, omdat het apparaat het water op een efficiëntere manier verwarmt dan een normale boiler.

 1. Maak gebruik van de zon. Het lijkt voor de hand liggend, maar toch doen veel mensen dit niet. Zorg ervoor dat je tijdens de dag gebruik maakt van de warmte die door de zon wordt gegeven. Dit kan door simpelweg je kleding aan te passen. Draag luchtige kleding in de zomer en meer isolerende kleding in de winter.
 2. Investeer in een goede isolatie. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder energie je zult verbruiken om het warm of koel te houden. Dit betekent ook dat je minder geld zult uitgeven aan je energierekening!
 3. Gebruik slimme thermostaten. Deze thermostaten helpen om automatisch de temperatuur in je huis aan te passen, zodat je niet hoeft te denken aan het veranderen van de temperatuur wanneer je weggaat of thuiskomt.
 4. Overweeg een warmtepomp. Een warmtepomp maakt gebruik van de warmte die al in je huis aanwezig is om het warmer te maken. Dit kan een significante besparing opleveren op je energiekosten!
 5. Zorg ervoor dat de collectoren zo georiënteerd zijn dat ze zo veel mogelijk zonlicht opvangen. Dit kan door ze bijvoorbeeld op het dak van je huis te plaatsen.
 6. Hoe groter de collectoren, hoe meer zonlicht ze kunnen opvangen en hoe sneller het water in de tank verwarmd kan worden.
 7. Let er ook op dat de tank goed geïsoleerd is. Een goede isolatie zorgt ervoor dat het water langer warm blijft, waardoor je minder vaak water hoeft bij te verwarmen.

Doe ik verstandig aan een zonneboiler te kopen of te huren?

Het hangt ervan af! Er zijn voordelen aan beide opties.

Wat is het beste voor jou? Het hangt af van je persoonlijke situatie!

Neem de tijd om beide opties te overwegen en beslis wat het beste voor jou is!

Doe ik verstandig aan een zonneboiler te kopen of te huren?

Voordelen kopen van een zonneboiler

Als je besluit om een zonneboiler te kopen, moet je er rekening mee houden dat dit een investering is. Je zult in één keer een groot bedrag uitgeven, maar je zult op de lange termijn geld besparen. Als je geld wilt besparen op je energiekosten, is het kopen van een zonneboiler waarschijnlijk de beste optie.

 • Eenmalige investering
 • Lagere kosten op de lange termijn

Voordelen huren van een zonneboiler

Als je ervoor kiest om een zonneboiler te huren, hoef je niet in één keer een groot bedrag uit te geven. Daarnaast kun je de zonneboiler altijd weer inleveren wanneer je klaar bent met het huren ervan. Dit is een flexibelere optie, maar kan op de lange termijn duurder zijn. Als je snel wilt besparen, is huren waarschijnlijk de beste keuze.

 • Geen aanbetaling of eigen risico nodig
 • Snelle en makkelijke installatie

Kan ik zonneboiler subsidie aanvragen?

Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar voor zonneboilers. Welke subsidie je kunt aanvragen, hangt af van je persoonlijke situatie.

Overweeg de volgende opties:

 • Energie bespaarlening
 • Subsidie op de aanschafprijs
 • Subsidie op de installatiekosten
 • Rentesubsidie

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiesubsidies-en-leningen/subsidie-zonneboiler/

Korting op de energierekening

Als je geïnteresseerd bent in het aanvragen van een subsidie, neem dan contact op met je gemeente of provincie. Zij kunnen je helpen bij het aanvragen van de juiste subsidie.

Kosten Zonneboiler Feenstra

De kosten van een zonneboilersysteem liggen tussen de 3000 en 5000 euro inclusief installatie. De exacte prijs is afhankelijk van het aantal zonnecollectoren en het type cv-ketel dat je hebt geïnstalleerd. Hoe meer collectoren u installeert en hoe beter het merk ketel, hoe meer geld u verliest. Aan de andere kant kunt u uw geld meestal sneller terugverdienen. Neem daarom altijd de tijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Een goede plek om te starten is Feenstra, een van de grootste zonneboilerleveranciers in Nederland.

Wat is de zonneboiler terugverdientijd?

De terugverdientijd is de tijd die je nodig hebt om je investering in een zonneboiler terug te verdienen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, het aantal personen dat in je huis woont en het type zonneboiler.

Zonneboilers zijn een geweldige manier om geld te besparen op je energiekosten. Als je overweegt om er een aan te schaffen, neem dan de tijd om de verschillende opties te overwegen. Het kopen of huren van een zonneboiler is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wanneer je weet wat het beste voor jou is, kun je beginnen met besparen!

Zonneboiler ervaringen

Wanneer je een zonneboiler overweegt, is het altijd verstandig om ervaringen van anderen te lezen. Op deze manier weet je wat je kunt verwachten en kun je beter beslissen of een zonneboiler iets voor jou is. Er zijn verschillende websites waarop je ervaringen kunt vinden, zoals https://www.consumentenbond.nl/zonnepanelen/zonneboiler-kopen.

Kortom, er zijn veel verschillende manieren waarop je geld kunt besparen op je zonneboiler. Het hangt er maar net vanaf wat voor jouw situatie het beste werkt! Neem de tijd om alle opties te overwegen en maak dan een weloverwogen keuze. Wanneer je eenmaal weet wat voor jou werkt, zul je merken dat het geld besparen makkelijker is dan je denkt!

Als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen, is het zeker de moeite waard om deze tips te volgen. Je zult versteld staan van hoeveel geld je kunt besparen door simpelweg wat aanpassingen in je levensstijl te maken!

Geld Besparen met een Zonneboiler?

Wil je geld besparen op je gas en elektriciteit in deze dure tijd dan is dat zeer welkom. Wat kun je er zelf aan doen om toch nog meer geld te besparen? In jou zoektocht hoe je geld kunt besparen in je eigen huis kun je andere mensen heel goed helpen met jou ervaring, toch?
Wanneer je andere mensen ook helpt met jou goede adviezen kun je daar geld mee verdienen, echt? Ja, zeker dat is echt mogelijk. Hoe werkt dat dan?

Geld verdienen met zonneboilers en zonnepanelen

Bijna elke aanbieder van producten of zelfs bol.com verkopen producten waar je geld mee kunt verdienen. In het kort werkt dat als volgt: Je start een blog of website waar je adviezen geeft of deel jou ervaringen op je YouTube kanaal of via Social media met je Facebook, Instagram of Pinterest. Vervolgens plak je daar een speciale link onder van bijvoorbeeld een zonneboiler of zonnepanelen en iemand koopt online dan iets ontvang jij een commissie/vergoeding. Is dat interessant  of niet? Wil je weten hoe affiliate marketing werkt bekijk dan de gratis video van Jacko Meijaard hieronder.

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het InternetGeheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

>> Een passief inkomen opbouwen

>> Het internet voor jou laten werken

> Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *