Collectief ontslag door corona

Collectief ontslag corona - Ontslagvergoeding corona - Ontslaan werknemer corona - www.SuperSalaris.nl

Als je dit leest ben je vast en zeker op zoek naar wat je moet doen wanneer je collectief ontslag hebt gehad door de corona!
Goed dat je hier bent want ik ga je hier alles over vertellen.

Ik zal je ook kort vertellen wat je allemaal moet doen als collectief ontslag hebt gehad mede door de corona.
Lees snel verder?

Herken jij dat, Ben je collectief ontslagen door coronacrisis?

De uitbraak van het coronavirus zal uiteraard een diepgaande negatieve impact hebben op de wereldeconomie en de Nederlandse economie, die ook op de lange termijn gevolgen zal hebben. Werkgevers zagen taken, banen en verloop verdwijnen. En de kosten blijven gewoon oplopen. De loonkosten zijn voor de meeste werkgevers de hoogste kostenpost. Ook als we afscheid hebben genomen van uitzendkrachten, zzp’ers en parttime aannemers, is de functie straks niet meer levensvatbaar. Er is een onmiddellijke oplossing, maar deze is slechts tijdelijk. Het plan kan momenteel immers maximaal 3 maanden worden gebruikt. Sindsdien is de loonkostensubsidie ​​van de overheid stopgezet.

Ontslag om zakelijke redenen

In dat geval kan de werkgever worden gedwongen zijn langdurig personeel te ontslaan. Het bestaan ​​van het NOW-programma heeft twee gevolgen:

 • Een werkgever die al NU heeft aangevraagd en nog voor eind mei (inclusief eind mei) ontslag zal aanvragen bij UWV om zakelijke en economische redenen, wordt zwaar getroffen.
 • Werkgevers die om financiële redenen ontslag aanvragen bij UWV, moeten bij hun aanvraag inspireren waarom het NOW-programma geen oplossing kan bieden.

Corona ontslag staande voet

Ontslag op staande voet door corona is dat jou overkomen? Werkgevers die een werknemer met onmiddellijke ingang ontslaan, moeten aan enkele strikte voorwaarden voldoen om het ontslag voor de rechtbank in stand te houden omdat dit ernstige gevolgen heeft voor de werknemer. Er moet in ieder geval een dringende reden zijn om hem te ontslaan. In dit geval kwalificeerde de werkgever het gedrag van de werknemer als bedreiging en poging tot (ernstig) misbruik, wat volgens de werkgever een dringende reden is voor ontslag op staande voet. Enerzijds oordeelde de rechtbank dat de werknemer provocerend en onverantwoord had gehandeld door zijn handelen.

Ontslag tijdens corona vast contract

Bij een vast of tijdelijk contract moet uw werkgever een van de volgende redenen opgeven om u te ontslaan:

  • Er is een urgente reden voor ontslag. U steelt bijvoorbeeld van uw werkgever, brengt anderen in gevaar, geeft handelsgeheimen prijs of weigert te werken.
  • De financiële situatie van het bedrijf is slecht. Dit worden economische redenen genoemd.
  • Je bent al meer dan twee jaar ziek.
  • Omdat je vaak ziek bent.
  • Het werk wat je aflevert doe je het niet goed.
  • Als je gedrag is niet normaal. De arbeidsrelatie is verstoord. Dit betekent dat de relatie tussen jou en je werkgever of collega’s al lang slecht is.
   En dit is niet langer haalbaar.

Als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, mag uw werkgever u zonder reden ontslaan.
In dat geval is toestemming van UWV of de rechtbank niet vereist.

Uw werkgever mag u niet ontslaan:

 • Als je ziek bent (als je ziek bent kan het voorkomen dat je werkgever je ontslaan)
 • Als je zwanger bent
 • Tijdens de zwangerschap (tenzij er een dringende reden is, stopt het bedrijf met activiteiten)
 • Omdat de reden voor ontslag discriminatie is
Ontslag door corona transitievergoeding
Door de coronacrisis kan het langer duren voordat medewerkers een nieuwe baan vinden.
In een recente rechtszaak heeft dit geresulteerd in het ontslag van de werknemer en heeft de rechtbank een hogere billijke vergoeding toegekend.

Collectief ontslag door corona

Volgens minister Kurmes kan niet alle werkgelegenheid behouden blijven. Ontslag van medewerkers is soms onvermijdelijk. Bij ontslag blijft de reguliere ontslagbescherming volledig gehandhaafd. Dit betekent dat als u wordt ontslagen via UWV of de Rechtbank, u een overbruggingsuitkering krijgt. Als je een uitzendovereenkomst (zoals een jaarcontract) niet blijft ondertekenen, heb je ook recht op een teveel betaald. Uw werkgever moet u om verschillende redenen ontslaan, waaronder transitievergoedingen bij ontslag vanwege financiële redenen zoals reorganisatie of collectief ontslag. Alleen in geval van faillissement of surseance van betaling ontvangen medewerkers de overbruggingsvergoeding niet.

Nieuwe wet ontslag corona

Iedereen die na 1 januari 2020 wordt ontslagen, heeft recht op een ontslagvergoeding. Soms zijn er maar een paar deuro, maar veel bedrijven weigeren of vergeten compensatie te betalen, waardoor duizenden werknemers te lijden hebben. Het NOW-plan is geschikt voor werkgevers die veel omzet (minimaal 20%) hebben verloren door het coronavirus en overheidsmaatregelen hiertegen. Zij kunnen bij UWV een aanvraag voor loonkostenvergoeding indienen en krijgen een voorschot. Hierdoor kunnen ze werknemers met vaste en flexibele contracten blijven doorbetalen.

Positief kijken naar de toekomst

Het is natuurlijk een zware tegenvaller als je in zo’n situatie terecht komt, zeker in deze tijd!
We snappen dat het licht aan de tunnel nu even niet schijnt.
Misschien kan ik je met onderstaande video een lichtpuntje geven en een positieve kijk op de toekomst!

Ik help je graag verder…

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen!

Je hebt net een artikel gelezen over geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien
hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nl

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn
meer dan €1000 per maand extra bij!

 

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Collectief ontslag door corona, betreft dit jou? Twijfel dat zeker niet langer