Blogtools voor beginners: #10 beste!

#10 beste gratis blogtools voor beginners - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 9 minuten

#10 beste gratis blogtools voor beginners!

Blogtools voor beginners we bespreken de #10 beste! Wil je graag bloggen, maar weet je niet goed hoe of waar je moet beginnen? Dan zijn deze 10 gratis blogtools ideaal voor beginners! Deze tools helpen je om gemakkelijk en snel een blog op te zetten. Daarnaast bieden ze allerlei handige functies die het bloggen makkelijker en leuker maken. Zo kun je met deze tools heel persoonlijk invulling geven aan je blog. Benieuwd naar welke 10 tools dit zijn? Lees dan verder!

Wat zijn de beste #10 blogtools om mee te starten?

Soms heb je gebrek aan inspiratie en zijn blogtools handig om je weer op creatieve ideeën te brengen. Een echte copywriter zit ook wel eens met zijn handen in het haar. Hoe zal ik beginnen, waar haal ik de ideeën vandaan en wat moet er allemaal in komen te staan.

Toch is het belangrijk om niet alleen content te schrijven uit passie.

Zoekmachine optimalisatie

Nadenken over je SEO strategie en minstens zo belangrijk. Het begint dus bij een keyword onderzoek. Bloggen met de juiste keywords als een SEO copywriter is de sleutel om google te laten herkennen waar je tekst over gaat. Dan ga je op zoek naar longtail keywords en synoniemen van je belangrijkste trefwoorden en bouw je aan de hand van titels en subtitels je blog op.

Zoeken in de Google zoekbalk

Google is er op gebouwd om antwoorden te geven op vragen. Zo ook zoek suggesties te geven bij het invoeren van de zoekbalk. Jij als blogger wil die vragen van bezoekers in je blog verwerken zodat google jouw blog en website gaat herkennen omdat je daarover schrijft. Doe je dat op de juiste manier dan wordt je beloont en stijg je in de google ranking. Met een beetje hulp van deze 11 blogtools heb je wat hulp.

#1 Zoekwoorden vinden

Keywords of in het Nederlands trefwoorden onderzoek daar start je mee. Als je niet weet wat de belangrijkste zoekwoorden zijn in je blog dan zullen je bezoekers je nooit vinden.

Met welke blogtools kan je keywords zoeken:

 • Google keyword planner: Dezetool geeft inzicht in hoe vaak op bepaalde zoekwoorden wordt gezocht en hoe de concurrentie is.
 • Answer the public: Deze tool gebruikt de autocomplete functie van Google om vragen te genereren die mensen stellen over een trefwoord.
 • Ubersuggest: Ubersuggest toont je verwante trefwoorden die je in je blog kunt gebruiken.
 • Keywordtool.io: Met deze tool kun je honderden variaties van een trefwoord genereren.
 • Google suggest: De Google Suggest Keyword Tool is essentieel voor online marketing. Met dit hulpmiddel kun je een enkel trefwoord invoeren en krijg je resultaten terug van andere trefwoorden waarop vaak wordt gezocht. De output is gebaseerd op de suggesties die Google geeft als je een zoekopdracht uitvoert.
 • Google search: Ook de gewone zoekmachine van Google geeft je heel veel info en suggesties. Tik een keyword in en als je langzaam die zie je steeds meer woorden verschijnen longtail keywords. Ook bij elke zoekopdracht zie onderop de pagina 8 suggesties waar bezoekers naar zoeken.
 • 5W1H methode: Dit is geen online blogtools, maar een manier van kijken. Bij het schrijven van een artikel probeert een SEO content schrijver altijd het volledige verhaal te omvatten door de 5W1H methode te gebruiken, die antwoord geeft op wie, wat, waar, wanneer waarom en hoe in relatie tot je onderwerp.

Na het vinden van de juiste trefwoorden en is het belangrijk ze op de juiste manier te gebruiken.

Vervolgens start je met de kop titels en subtitels

#2. Blog title generator

Als je niet weet hoe je je blog moet noemen, dan kan een blogtitelgenerator je helpen! Je hoeft alleen maar een paar trefwoorden in te voeren en de generator komt met een heleboel potentiële titels voor je blog. Wat ik heb gedaan is druk op translate en alles staat in het Nederlands.

Wat krijg je allemaal te zien bij deze generator?

 • Lijstjes
 • Heel veel soorten vragen
 • Het beste vragen
 • Hoe vragen
 • Vragen met liefde erin verwerkt
 • Vragen met beroemdheden erin
 • en nog veel meer

Ik was verbaasd hoeveel je titels deze generator kan verzinnen als je geen ideeen meer hebt voor je blog.

#3. HubSpot’s Blog Ideas Generator

Met HubSpot’s Blog Ideeën Generator kun je gemakkelijk blogideeën bedenken. Je hoeft alleen maar een aantal trefwoorden in te voeren en de generator doet de rest! Op basis van deze trefwoorden krijg je tientallen blogideeën.

Hoe werkt het?

Voer maximaal vijf zelfstandige naamwoorden in voor onderwerpen waarover je wilt schrijven. Klik op “Geef me Blog Ideeën” In slechts enkele seconden genereert de blogtool ideeën voor een hele week aan blogmateriaal. Je kunt ook een jaar aan blogideeën en meer informatie over het moderniseren van je SEO-strategie vrijspelen, als je meer wilt weten.

#4. SEO Optimaliseren van je tekst Offline

SEO of “Search Engine Optimization” is de praktijk van het optimaliseren van je website om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines. Dit is belangrijk omdat het je kan helpen meer verkeer naar je site te krijgen.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je tekst te optimaliseren:

Gebruik trefwoorden: Als je relevante trefwoorden in je tekst gebruikt, helpt dat zoekmachines te begrijpen waar je inhoud over gaat en deze dienovereenkomstig te indexeren. Dit kan je helpen om voor die zoekwoorden hoger in de zoekresultaten te komen.

Zorg dat je tekst gemakkelijk te lezen is: Als je tekst moeilijk te lezen is, zullen mensen minder snel blijven hangen om hem te lezen. Dit kan je rangschikking schaden omdat zoekmachines de tijd op de site meewegen bij het bepalen van de rangschikking van je inhoud.

Gebruik de juiste trefwoorddichtheid: Als je te veel trefwoorden gebruikt, zal je inhoud er spammy uitzien en minder kans maken om te ranken. Aan de andere kant, als je niet genoeg trefwoorden gebruikt, kan het zijn dat je inhoud niet relevant genoeg is voor de zoekopdracht om te kunnen scoren.

https://www.check-plagiarism.com/nl/keyword-density-checker

SEO kan een ingewikkeld onderwerp zijn, maar deze tips zouden je op weg moeten helpen om je tekst te optimaliseren voor betere zoekmachine rankings.

#6. WordPress Plugins voor Zoekmachine optimalisatie Online

WordPress is een van de vriendelijke blog platformen waar ik al jaren mee werken en zo ook de meeste bloggers. Waarom, omdat het een gratis platform is waar je website opgebouwd kan worden. Daarnaast heeft het heel veel Plugins (extra blogtools) die het optimaliseren van je teksten meten makkelijker maken.

Een ding dat echter voor elke blogger belangrijk is, is zoekmachine optimalisatie (SEO). Gelukkig zijn er een heleboel geweldige WordPress plugins die je daarbij kunnen helpen.

Ik benoem enkele van de beste SEO plugins voor WordPress:

 • Yoast SEO is een van de populairste SEO plugins voor WordPress. Je kunt er je website mee optimaliseren voor specifieke trefwoorden en je vorderingen in de loop van de tijd mee bijhouden. Yoast biedt ook een premium versie met meer functies, maar de gratis versie is meer dan genoeg voor de meeste bloggers.
 • All in One SEO Pack is een andere populaire SEO plugin met veel mogelijkheden. Het bevat zaken als sociale media integratie, Google Analytics ondersteuning, en meer. Net als Yoast biedt All in One SEO Pack ook een premium versie met nog meer mogelijkheden.
 • SEO by SQUIRRLY is een geweldige plugin die je helpt je website te optimaliseren voor specifieke trefwoorden. Het geeft je ook real-time feedback over wat je kunt doen om je tekst te verbeteren. SEO by SQUIRRLY heeft ook een premium versie met meer mogelijkheden, maar de gratis versie zou voor de meeste bloggers voldoende moeten zijn.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige SEO plugins die beschikbaar zijn voor WordPress.

#7. Afbeeldingen zoeken

Met welke blogtools kan je gratis afbeeldingen zoeken:

Pexels is een geweldige plek om stockfoto’s te vinden. Het heeft veel voedsel-, technologie- en bedrijfsgerelateerde foto’s. Je kunt gemakkelijk zoeken op categorie of via de zoekbalk.

Met meer dan 1,5 miljoen afbeeldingen heeft deze site wat je nodig hebt!

Vind snel de juiste gratis stockfoto’s, illustraties, vectoren en video’s door de zoekbalk te gebruiken en te filteren op kleur en/of mediatype..

De website biedt 550.000 stijlvolle stockfoto’s van hoge kwaliteit. Er worden regelmatig nieuwe beelden aan de collectie toegevoegd om gemakkelijk te kunnen zoeken via de zoekbalk of thematische collecties zoals reizen, home decor en design of werkruimtes.

Wij bieden een groot aantal prachtige stockfoto’s die wekelijks worden bijgewerkt. Je kunt gemakkelijk door onze rechtenvrije beelden bladeren door te zoeken via de zoekbalk of door door de categorieën te bladeren.

Deze website heeft 300.000 gratis stockfoto’s. Er moet echter worden opgemerkt dat de eerste resultaten die je ziet betaalde resultaten van Getty Images zijn. Veel van de foto’s op deze site zijn van matige kwaliteit, dus het kan zijn dat je wat langer moet zoeken om een geschikte afbeelding te vinden.

#8. Afbeeldingen bewerken

Met deze gratis blogtools kan je afbeeldingen bewerken:

Dit is een geweldig hulpmiddel voor het maken van afbeeldingen, omslagen, posters en nog veel meer. Je kunt gemakkelijk een sjabloon vinden dat aan je wensen voldoet of je eigen ontwerp vanaf nul maken.

Pixlr is een geweldig alternatief voor Photoshop. Het is zeer gebruiksvriendelijk en heeft alle functies die je nodig hebt om je foto’s te bewerken.

GIMP is een gratis alternatief voor Photoshop met veel van dezelfde mogelijkheden. Het kan echter wat moeilijker te gebruiken zijn voor beginners.

BeFunky is een geweldig hulpmiddel voor het maken van collages, het toevoegen van filters en effecten aan foto’s en nog veel meer.

Paint.NET is een veelzijdige beeld- en fotobewerkingssoftware voor PC’s met Windows OS. Het heeft een gebruiksvriendelijke maar innovatieve interface met ondersteuning voor lagen, onbeperkt ongedaan maken, speciale effecten en een groot aantal krachtige gereedschappen, waardoor het zelfs voor beginnende gebruikers een uitstekende keuze is.

#9. Blogpost delen

Met deze blogtools kun je jouw publiek bereiken:

Ervan uitgaande dat je je blogpost wilt delen op sociale media:

Twitter:

1. Schrijf een korte, pakkende kop die je belangrijkste trefwoord bevat.

2. Gebruik hashtags om een breder publiek te bereiken.

3. Deel een link naar je blogpost samen met een korte beschrijving.

4. Gebruik een afbeelding of video om je tweet boeiender te maken.

5. Neem een call-to-action op waarin je mensen vraagt je blogbericht te lezen.

Facebook:

1. Maak een Facebookpagina aan voor je blog (als je die nog niet hebt).

2. Schrijf een korte, pakkende kop die je belangrijkste trefwoord bevat.

3. Deel een link naar je blogpost samen met een korte beschrijving en foto.

4. Gebruik relevante hashtags om een breder publiek te bereiken.

5. Vraag mensen om je blogbericht te liken, te delen en te becommentariëren.

LinkedIn:

1. Schrijf een korte, pakkende kop die je belangrijkste trefwoord bevat.

2. Deel een link naar je blogpost samen met een korte beschrijving.

3. Gebruik een afbeelding of video om je LinkedIn bericht boeiender te maken.

4. Neem een call-to-action op waarin je mensen vraagt om je blogbericht te lezen.

5. Gebruik relevante hashtags om een breder publiek te bereiken.

Pinterest:

1. Maak een Pinterest bord aan voor je blog (als je dat nog niet hebt).

2. Pin een afbeelding van je blogpost samen met een korte beschrijving.

3. Neem een link naar je blogpost op in de beschrijving.

4. Gebruik relevante hashtags om een breder publiek te bereiken.

5. Vraag mensen om je pins te repinnen.

Instagram:

1. Schrijf een korte, pakkende kop die je belangrijkste trefwoord bevat.

2. Deel een link naar je blogpost samen met een korte beschrijving.

3. Gebruik een afbeelding of video om je Instagram-post boeiender te maken.

4. Neem een call-to-action op waarin je mensen vraagt om je blogpost te lezen.

5. Gebruik relevante hashtags om een breder publiek te bereiken.

6. Vraag mensen om je blogbericht te liken, te delen en te becommentariëren.

Blogger:

1. Log in op je Blogger account.

2. Ga naar het dashboard van je blog.

3. Klik op de knop “Nieuwe post”.

4. Voer je blogpost titel, inhoud en trefwoorden in.

5. Kies een geschikte afbeelding voor je blogbericht en voeg die toe aan je bericht.

6. Geef een voorbeeld van je blogbericht en zorg dat alles er goed uitziet.

7. Klik op de knop “Publiceren” om je blogbericht met de wereld te delen!

8. Deel je blogbericht op sociale media met behulp van de bovenstaande tips.

Reddit:

1. Zoek de geschikte subreddit voor je blogbericht.

2. Schrijf een korte, pakkende kop die je belangrijkste trefwoord bevat.

3. Deel een link naar je blogpost samen met een korte beschrijving.

4. Gebruik een afbeelding of video om je Reddit bericht boeiender te maken.

5. Neem een call-to-action op waarin je mensen vraagt je blogbericht te lezen.

6. Gebruik relevante subreddits om een breder publiek te bereiken.

7. Vraag mensen om je blogbericht te upvoten, te becommentariëren en te delen.

8. Deel je blogbericht op sociale media met behulp van bovenstaande tips.

#10. Social media plannen

Met deze tools kun je alle bovenstaande social media plannen en kun je ze automatische laten publiceren:

Dat scheelt veel tijd.

#11. Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool die je inzicht geeft in hoe mensen je website vinden en gebruiken. Met deze informatie kun je wijzigingen in je site aanbrengen om je gebruikerservaring te verbeteren en je verkeer te vergroten.

Om te beginnen maak je een gratis account aan op https://analytics.google.com/. Voeg vervolgens de tracking code naar je website. Als je dat gedaan hebt, kun je zien hoe mensen met je site omgaan en welke pagina’s ze het vaakst bezoeken.

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je Google Analytics ook gebruiken om je social media campagnes te volgen. Zo kun je zien welke sociale mediaplatforms het meeste verkeer naar je site sturen. Maak hiervoor een aangepaste campagne aan in Google Analytics en neem dan de URL van je blogpost op, samen met de juiste hashtag van de sociale media.

Met deze 11 gratis blogtools maak je een geweldige start! Gebruik deze hulpmiddelen om tijd te besparen, georganiseerd te raken en het verkeer van je blog te verbeteren. Veel plezier met bloggen!

De volgende stap is starten met affiliate marketing voor beginners

Als je geld wilt gaan verdienen met je blog dan is de volgende stap weten hoe affiliate marketing in zijn werk gaat. Het is de makkelijkste manier als je blog eenmaal traffic heeft dan is het tijd om producten of dienste te gaan verkopen. Met onderstaande cursus is dat simpel te begrijpen en makkelijk toe te passen. Stap voor stap leer je hoe je geld kan verdienen met de affiliate marketing revolutie. Bekijk de video hieronder.

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

 

Start met onderstaande gratis training!

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het Geheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

 • Een passief inkomen opbouwen
 • Het internet voor jou laten werken
 • Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *