Bloggen voor geld: Verdien je eigen inkomen!

Bloggen voor geld - Verdien je eigen inkomen met internet - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Geld verdienen vanuit huis

Nou en of bloggen voor geld kan! Sterker nog, met internet kun je je eigen inkomen verdienen. In dit blog lees je alles over hoe je bloggen omzet in geld. Daarnaast geven we tips om meer bezoekers naar je blog te trekken én geven we gratis tools waarmee je aan de slag kunt. Lees dus snel verder en ontdek hoe jij ook succesvol kunt bloggen!

Wat is bloggen?

Bloggen is net als een online boek of verslag van iemand, waarin je regelmatig (bij voorkeur dagelijks) nieuwe content plaatst. Je blog is dus altijd up-to-date en bevat de laatste informatie die jij wilt delen met je lezers. In principe kun je over alles bloggen, zolang het maar interessant is voor jouw doelgroep.

Heb je geen idee aan waar je over zou kunnen bloggen om geld mee te verdienen!

Zoek het vooral dicht bij jezelf. Waar ben je goed in. Wat heeft je interesse. Heb je een hobby waar je goed in bent of waar je een hoop over kunt vertellen?

Denk ook aan onderwerpen zoals:

  • Jouw mening over het nieuws
  • Een product review
  • Een beschrijving van jouw dag
  • Een how-to blog
  • Een blog over een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld: fashion, beauty, reizen)

Als je blog leuk is om te lezen en je hebt een aantal trouwe lezers, dan kun je hier geld mee gaan verdienen. Hoe? Dat lees je in de volgende artikelen!

Hoe werkt bloggen?

In de basis is bloggen niets meer dan een online dagboek, waarin je dagelijks of wekelijks (of zelfs maandelijks) schrijft over wat er zoal gebeurt in jouw leven. Je blog kan echter ook over een heel specifiek onderwerp gaan, zoals bijvoorbeeld mode, beauty, eten of reizen. Veel bekende bloggers schrijven hierover.

Blogs kunnen erg uiteenlopend zijn. Er zijn blogs die bestaan uit een aantal korte posts van enkele alinea’s, maar er zijn ook blogs waarin de auteur uitgebreid schrijft over een bepaald onderwerp. Het enige wat je blog echt nodig heeft, is regelmatig nieuwe content. Op die manier blijven lezers geïnteresseerd en komen ze steeds weer terug voor meer.

Wat heb je nodig om te bloggen?

Als je wilt beginnen met bloggen, heb je eigenlijk maar twee dingen nodig:

  1. Een computer of laptop met internetaansluiting
  2. Blog website

De eerste stap is het aanmaken van een blog.

Dit kan gratis op verschillende websites, zoals WordPress of Blogger. Kies een naam voor je blog en bepaal hoe je blog eruit moet gaan zien. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende thema’s en layouts. Als je blog er eenmaal precies zo uitziet als jij wilt, kun je beginnen met schrijven!

Voordeel van een gratis blog

Hiermee kun je snel en eenvoudig een blog maken, zonder dat je veel technische kennis nodig hebt en geheel gratis. Als je wat meer mogelijkheden wilt (zoals het toevoegen van foto’s en video’s), dan is WordPress.org een betere keuze maar wil je iets meer dan moet je betalen. Voor deze versie moet je wel even iets meer moeite doen, maar dan heb je ook wat mooiere mogelijkheden.

Nadeel van een gratis blog

Het nadeel van gratis is dat het nooit van jou is en dat je het nooit zo kan maken als je zelfs zou willen. Ben je net startende dan lijkt het genoeg voor jou maar al snel loop je tegen beperkingen op. Beperkingen zoals in toevoegen van plugins, toepassen van zoekmachine optimalisatie (SEO) en natuurlijk het hebben van een unieke link zoals SuperSalaris.nl.

Betaalbare blog starten met groei

Start met een betaalbare blog/website ook op basis van WordPress zal alles een stuk makkelijker gaan. WordPress is van origine een blog applicatie maar onderhand uitgroeit tot een volwaardige website met duizenden gratis plugins (bouwstenen) die je gratis kunt toevoegen aan je website.

Met een unieke url start je de basis goed.

Cursus WordPress website bouwen

Natuurlijk is het altijd leuk om je verhalen met anderen te delen, maar bloggen kan ook erg lucratief zijn. Je kunt namelijk geld verdienen met bloggen! Hoe? Dat lees je in de volgende artikelen.

NR 1 Affliate Verdienmodel van Nederland - Passief inkomen - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

Hoe verdien je geld met bloggen?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen.

In dit blog bespreken we de drie meest populaire methodes: online extra geld verdienen

Bloggen met advertenties

Met advertenties kun je geld verdienen door tegen betaling bepaalde advertenties op je blog te plaatsen. Dit kan in de vorm van banneradvertenties, tekstlinks of product plaatsingen. Het is echter wel belangrijk dat de advertenties aansluiten bij het onderwerp van je blog, zodat ze niet als storend ervaren worden door je lezers.

Bloggen met Affiliate marketing

Affiliate marketing is een andere manier waarop je geld kunt verdienen met bloggen. Bij affiliate marketing sluit je je aan bij een bedrijf of merk, waarmee je een contract afsluit. Voor iedere keer dat iemand via jouw blog naar deze website of webshop gaat en daar iets koopt, ontvang je een commissie. Het is belangrijk om hierbij te kiezen voor een bedrijf waarvan je producten of diensten achter kunt staan, zodat je lezers niet het gevoel krijgen dat je hen voor de gek houdt.

Bloggen met gesponsorde artikelen

Een derde manier waarop je geld kunt verdienen met bloggen, is door middel van gesponsorde artikelen. Bij een gesponsord artikel schrijf je over een bepaald product of merk, maar de blogpost wordt betaald door het bedrijf waarover je schrijft. Het is belangrijk om hierbij eerlijk te zijn naar je lezers toe, en aan te geven dat het om een gesponsord artikel gaat. Op deze manier weet iedereen waar hij of zij aan toe is, en voorkom je teleurstellingen of ergernissen.

Geld verdienen met bloggen

Naast deze drie manieren is er nog een aantal andere manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verkopen van e-books of online cursussen, het aanbieden van consult of het geven van lezingen en workshops. Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met je blog!

Blog website laten maken

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je blog website door een professionele partij te laten maken. Dit kan ervoor zorgen dat je blog er gelijk professioneel uitziet en jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Het nadeel van dit is wel dat het vaak wat duurder is dan wanneer je het zelf doet, maar soms is het de investering waard!

Bouw je eigen WordPress website

Een WordPress website zelf bouwen is heel goed mogelijk en heb je er nog geen kaas van gegeten dat is deze Cursus WordPress een aanrader. Juist als ondernemer heb je hier heel veel voordeel bij. Lees je verder dan heb onderin nog een leuke tip om mee te starten. Het is een complete beginners cursus voor WordPress met affiliate marketing.

Hoe moet je van start met bloggen?

Als je net begint met bloggen, is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende opties die er zijn. Zoals we hierboven al besproken hebben, kun je geld verdienen op verschillende manieren.

Welke manier het beste bij jou past, hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan de tijd die je ervoor over hebt, maar ook aan wat voor blog je wilt gaan maken. Wil je bijvoorbeeld een blog over mode? Dan zullen advertenties van kledingmerken waarschijnlijk beter bij je blog passen, dan bijvoorbeeld een blog over IT.

Als je eenmaal weet hoe je wilt gaan bloggen, is het tijd om aan de slag te gaan! Begin met het maken van een lijstje met onderwerpen die je wilt behandelen in je blog. Wanneer je hier een goed overzicht van hebt, kun je gaan nadenken over de vorm en lay-out van je blog.

Heb je hier geen inspiratie voor? Kijk dan eens rond op andere blogs, en bedenk wat je wel of niet leuk vindt.

Wanneer je blog er helemaal naar jouw smaak uitziet, is het tijd om te beginnen met schrijven! Zorg ervoor dat je blogposts interessant zijn voor je lezers, en probeer ze zo goed mogelijk te informeren over het onderwerp waarover je schrijft. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld beeldmateriaal of video’s, om je blogposts wat spannender te maken.

Een WordPress site is een blog die je eenvoudig en snel kunt maken door gebruik van verschillende plug-ins. Het voordeel van bloggen met WordPress is dat het erg gemakkelijk en toegankelijk is. Je hoeft geen expert te zijn om een WordPress site te maken; iedereen kan het!

Blog zelf bouwen

Als je net begint met bloggen, is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende opties die er zijn. Zoals we hierboven al besproken hebben, kun je geld verdienen op verschillende manieren. Mijn advies is als je een beginnende blogger bent en je wild graag snel starten ga dan niet alles zelf uitzoeken want dan duurt het nog maanden voordat je aan de gang kan.

Bloggen voor geld begint met de Affiliate Marketing Revolutie cursus.

Als je wilt weten hoe je geld kunt verdienen met bloggen, is deze cursus echt iets voor jou! Je leert niet alleen de basics van online marketing, maar je krijgt ook veel praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Wat is de cursus Affiliate Marketing Revolutie?

De cursus Affiliate Marketing Revolutie is een online marketing cursus waarin je stap voor stap leert hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Je leert onder andere hoe je een blog maakt, hoe je traffic genereert en hoe je geld verdient met affiliate marketing.

Kortom: de cursus Affiliate Marketing Revolutie is een must voor iedereen die geld wil verdienen met bloggen!

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

Super Salaris
Volg mij op

Geef een antwoord

Wat is jouw ervaring? Vertel jouw verhaal hoe jij je geld verdiend?

Ontdek het Nr1 Verdienmodel voor het opbouwen
van een passief inkomen dankzij het internet!Affiliate Marketing Revolutie Cursus - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kan Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl