Bloggen voor geld kan dat? De 20 beste tips om geld te verdienen met je blog!

Bloggen voor geld kan dat - verdien geld met het schrijven van een blog - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Inhoud verberg

Hoe kan ik geld verdienen met bloggen?

Bloggen en geld verdienen kan dat? Ja, door een blog te schrijven, kun je een echt inkomen verdienen, thuis of terwijl je op vakantie bent. Er zijn al tal van Nederlandse bloggers die dit al hebben gedaan. Uiteraard met schrijven kom je er niet alleen. Door er verdienmodellen aan te koppelen zoals producten erbij te verkopen van bol.com of een digitaal product ga je inkomsten genereren. Wil je hier meer over leren lees dan verder…

[button size=”medium” style=”secondary” text=”Ja, ik wil zelf leren teksten schrijven voor mijn blogs” link=”https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/17713″ target=””]

Wat is een blog en hoe werkt bloggen?

Wat is een blog? Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek dat frequent wordt bijgewerkt op een website. Bloggen doe je regelmatig op een dag, je wilt je verhaal delen en daar interactie op hebben met bezoekers. De blogger (de schrijver van het blog) beschrijft zijn dag op de website met informatie aan zijn publiek met o.a. tekst, foto’s, video of audio berichten.

Waarom beginnen met bloggen?

Er zijn vele redenen om te gaan bloggen. Misschien heb je iets te vertellen, maar weet je niet hoe? Of ben je op zoek naar een uitlaatklep? Het is ook mogelijk dat je met bloggen wilt gaan geld verdienen. Wat de reden ook is, met bloggen kun je altijd iets bereiken.

Hoe start ik een blog?

Om te beginnen met bloggen heb je alleen een computer en internetverbinding nodig. Je kunt eenvoudig een gratis blog aanmaken bij WordPress of Blogger. Kies een leuk thema en maak je blog aantrekkelijk voor bezoekers. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe artikelen plaatst, zodat bezoekers altijd iets nieuws te lezen hebben.

Wat kun je bloggen over?

Over alles! Je kunt bloggen over jouw passie, hobby of werk. Of je kunt schrijven over actualiteiten, tips & tricks of how-to’s. Er is geen onderwerp waarover je niet kunt bloggen. De enige beperking is jouw eigen creativiteit.

Waar vind ik inspiratie?

Inspiratie is overal! Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het schrijven van een dagboek, zodat je leert hoe je goed kunt schrijven. Of kijk eens rond op andere blogs en laat je inspireren door de manier waarop anderen bloggen. Ook boeken, tijdschriften of films kunnen inspiratie opleveren voor nieuwe blogartikelen.

Wat is bloggen en hoe kun je dan geld verdienen?

Als blogger wil je een verhaal, jou belevenis vastleggen en delen met je bezoekers of fans. Een blog schrijf dan ook uit passie met wat je beleeft of je schrijft puur informatief maar zodanig dat het inspireert. Bloggen is content maken voor je blog of website en dat doe je regelmatig of zelf meerdere keren op een dag. Het doel is dan ook dat je lezers/ bezoekers aan je lippen hangen om het boeit wat je schrijft. Het is als een soap serie en jij bent de regisseur over je eigen verhaal. De interactie met je bezoekers is dat ook belangrijk met als doel geld aan ze te verdienen.

#20 manieren waarop je geld kan verdienen met je blog!

Je hebt een blog, maar je weet nog niet goed hoe je er geld mee kan verdienen? Geen probleem! In dit blogartikel lees je alles over de verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met je blog. Van advertenties tot aan gesponsorde artikelen en product recensies, hier lees je alles over wat er mogelijk is!

#1. Advertenties

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen met een blog, is door middel van advertenties. Er zijn verschillende advertentienetwerken waar je je blog kunt aanmelden, zoals Google Adsense of Media.net. Eenmaal geaccepteerd door het netwerk, kun je advertenties op je blog plaatsen en ontvang je iedere keer dat er op een advertentie wordt geklikt, een bepaald bedrag (CPT). Hoe meer bezoekers je blog heeft, hoe meer geld je kan verdienen met advertenties!

#2. Niche met veel traffic

Kies bij het bloggen een niche (kleine markt) waar je makkelijk met content aan de top kan komen. Zo levert je dat heel veel gratis online bezoekers op die echt geïnteresseerd zijn in die markt.

Zoek daarbij een affiliate product en je gaat zo lachend geld verdienen met je blog.

#3. Gesponsorde artikelen

Een andere manier om geld te verdienen met bloggen, is door middel van gesponsorde artikelen. Dit houdt in dat bedrijven jou betalen om over een bepaald product of dienst te schrijven. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en populariteit van je blog, maar ook de doelgroep die je aanspreekt.

#4. Advertentieruimte op je blog verkopen

Als je een groot aantal bezoekers hebt op je blog, is het ook mogelijk om advertentieruimte op je blog te verkopen. Dit doe je door bedrijven in contact te brengen met je blog en ze de optie te bieden om een banner of advertorial op jouw blog te plaatsen. De prijs die je vraagt voor deze advertentieruimte hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal bezoekers dat je blog per maand heeft.

#5. Product recensies

Je kunt geld verdienen met bloggen door product recensies te schrijven. Bedrijven sturen jou dan een gratis product toe waarover je een review kunt schrijven op je blog. Soms ontvang je ook een vergoeding voor het schrijven van een review. Hoe meer volgers en bezoekers je blog heeft, hoe groter de kans is dat bedrijven jou benaderen voor een product review!

#6. Digitale producten

Met je eigen blog zijn digitale producten juist een cashmachine. Je bouwt een groot bereik op en je hebt geen voorraadkosten. Als je gaat bloggen over een bepaald onderwerp, is de kans groot dat je er ook verstand van hebt. Je kunt dan e-books of online cursussen maken en verkopen via je blog.

Het fijne aan digitale producten is dat ze 24/uur per dag, 365 dagen per jaar verkocht kunnen worden. Zelfs als je slaapt, maak je geld!

#7. Affiliate marketing

Met affiliate marketing kan je geld verdienen door middel van commissie. Dit houdt in dat je geld ontvangt wanneer iemand via jouw blog naar een andere website wordt doorgestuurd en daar iets koopt. Het bedrag dat je ontvangt is afhankelijk van het product of de dienst die iemand koopt.

#8. Verzamel mail adressen

Het verzamelen van e-mailadressen is een van de beste manieren om geld te verdienen met je blog. Je kunt e-mailadressen verzamelen door middel van een aanmeldformulier op je blog of door mensen in ruil voor iets gratis te geven, zoals een e-book of online cursus.

Eens je e-mailadressen hebt, kun je ze gebruiken om affiliate marketing toe te passen en digitale producten aan te bieden in bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Hoe meer mail adressen je hebt, hoe groter je bereik en dus hoe meer geld je kan verdienen met je blog!

#9. Fysieke producten

Als je een blog hebt over een bepaald onderwerp, is de kans groot dat je hier ook verstand van hebt. Je kunt dan fysieke producten gaan verkopen via je blog, zoals boeken, of t-shirts. Dit kan online via bijvoorbeeld een webshop of offline door middel van workshops of seminars.

Het voordeel van fysieke producten is dat je hierdoor ook in contact komt met mensen uit je doelgroep en dus meer traffic naar je blog kan genereren.

#10. Online cursussen

Heb je een blog over een bepaald onderwerp waar je veel kennis over hebt? Dan kun je hier geld mee verdienen door online cursussen aan te bieden! Je creëert dan een online cursus over hetgeen waar jouw blog over gaat en biedt deze aan voor een bepaald bedrag. Dit kan via verschillende websites, zoals Udemy of Skillshare.

NR 1 Affliate Verdienmodel van Nederland - Passief inkomen - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

#11. Start een podcast

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is door een podcast op te starten. Dit houdt in dat je audio-opnames maakt van jouw blogposts en deze online plaatst, zodat mensen ze kunnen luisteren. Podcasts zijn erg populair en kunnen dus veel traffic naar je blog genereren.

Daarnaast kun je ook geld verdienen met podcasts door advertenties in te sluiten of door sponsoring te regelen met bedrijven. Hoe groter het bereik van je podcast, hoe groter de kans is dat bedrijven in jou geïnteresseerd zijn!

#12. E-books

Als je een blog hebt waar regelmatig nieuwe artikelen op worden geplaatst, dan kun je hier ook een e-book van maken! Dit is een verzameling van al jouw beste blogartikelen in één boek. Je kunt dit boek dan verkopen via Amazon of Bol.com.

#13. Youtube views

Youtube is één van de grootste websites ter wereld en heeft dan ook veel traffic. Als je een blog hebt, kun je hier geld mee verdienen door Youtube videos te maken over het onderwerp waar jouw blog over gaat. Je plaatst deze videos dan op Youtube en zet er advertenties bij.

Elke keer als iemand een advertentie bekijkt of aanklikt, ontvang je geld van Youtube. Hoe meer views je video’s krijgen, hoe meer geld je kan verdienen! Daarnaast verdienen veel blogger geld met het promoten van kleding of cosmetica. Dat promoten ze voor bedrijven die jou daarvoor betalen.

#14. Webinars

Heb je veel kennis over een bepaald onderwerp en wil je deze graag delen met anderen? Dan kun je geld verdienen door webinars aan te bieden! Een webinar is een online seminar waarin je deelnemers iets leert over een bepaald onderwerp. Je kunt webinars aanbieden via verschillende websites, zoals Zoom of WebinarJam.

#15. Instagram of Facebook advertenties

Als je een groot bereik hebt op social media, dan kun je hier geld mee verdienen door advertenties te plaatsen. Dit houdt in dat bedrijven jou betalen om hun product of dienst te promoten op bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

Hoe groter je bereik, hoe meer geld je kan verdienen met social media advertenties! Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk followers te krijgen op social media als je wilt gaan bloggen voor geld.

#16. Consulting

Als je een blog hebt met veel bezoekers en volgers, dan kan dit ook een bron van inkomsten zijn! Bedrijven kunnen namelijk bij jou terecht voor advies of consultancy. Ze betalen je dan om jouw mening te geven over hun product of dienst, of om hen te helpen met het bereiken van hun doelen.

#17. Lidmaatschappen

Je kunt ook geld verdienen met je blog door lidmaatschappen aan te bieden. Dit houdt in dat mensen een bepaald bedrag per maand of jaar betalen om toegang te krijgen tot jouw blog of extra content. Lidmaatschappen zijn een goede bron van inkomsten om geld meet te verdienen, vooral als je regelmatig nieuwe content produceert! Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan mensen die willen afvallen en weekmenu’s bij jou afnemen in de vorm van een lidmaatschap. maar ook hellofresh heeft een lidmaatschap verdienmodel.

#18. Coaching

Als je een blog hebt waarin je jouw kennis over een bepaald onderwerp deelt, dan kan dit ook een bron van inkomsten zijn! Bedrijven of particulieren kunnen namelijk bij jou terecht voor coaching. Ze betalen je dan om hen te helpen met het bereiken van hun doelen.

#19. Copywriter

Verhuur je zelf als copywriter voor web eigenaren. Een copywriter is verantwoordelijk voor het schrijven van pakkende teksten die de lezers aansporen tot actie. Dit kan een website, advertentie of blog zijn. Als je ervaren bent in het schrijven van goede teksten, dan kan dit een manier zijn om geld te verdienen met je blog!

#20. Trendproducten

Trends zijn hot en trekken daarom heel veel gratis traffic naar je website. Het is verstandig hier slim gebruik van te maken en producten of diensten aan te bieden die inspelen op de huidige trends. Op die manier kan je geld verdienen met je blog zonder dat je veel hoeft te investeren in advertenties! Je blog je suf met onderwerpen rondom de juiste keywords en de verkoop van je producten gaat dan vanzelf.

Hoe word je een goede blogger?

Het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig een blog heeft. Maar hoe word je eigenlijk een goede blogger? Om succesvol te zijn als blogger, is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen op je blog. Zorg ervoor dat je minimaal één keer per week een nieuw artikel publiceert om je lezers te blijven boeien.

Als je een blog hebt, is het ook belangrijk om actief te zijn op social media. Dit is een goede manier om in contact te komen met je lezers en hen op de hoogte te houden van nieuwe artikelen op je blog. Zorg ervoor dat je minimaal één keer per week een post plaatst op social media over iets wat er recent op je blog staat.

Een andere tip voor het succesvol worden als blogger, is door samenwerking aan te gaan met andere bloggers. Dit is een goede manier om nieuwe lezers naar je blog toe te trekken. Je kunt bijvoorbeeld een gastblogger uitnodigen voor je blog, of een samenwerking aangaan met een andere blogger waarbij jullie elkaars artikelen promoten.

Kan je leven van een blog?

Ja, je kunt zelfs geld verdienen met een blog! Er zijn verschillende manieren om hiermee geld te verdienen, zoals affiliate marketing, online cursussen, webinars en consulting.

Wil je geld verdienen met je blog?

Dan moet je weten hoe deze verschillende inkomstenbronnen werken. In dit artikel lees je alles over hoe je geld kunt verdienen met een blog. Dus, als jij denkt dat het tijd is om geld te gaan verdienen met je blog, dan is dit artikel zeker iets voor jou!

Hoe word je een goede blogger?

  • Gebruik Google Analytics om je bezoekersstatistieken bij te houden! Google Analytics is een gratis tool die je kan gebruiken om te zien hoeveel bezoekers je blog heeft, waar deze bezoekers vandaan komen en welke pagina’s ze bekijken. Deze informatie is erg nuttig om te weten als je wilt weten wat er goed gaat op je blog, en wat er verbeterd kan worden.
  • Wees geduldig! Het duurt meestal een paar maanden voordat een blog echt gaat lopen. Dus wees geduldig en blijf doorwerken aan je blog totdat je succes ziet!
  • Promoot je blog! Zorg ervoor dat je blog goed te vinden is door zoekmachines, en maak gebruik van social media om je blog te promoten.

Waarom bloggen om geld te verdienen?

Bloggen kan dus over alles gaan. heb jij een interessant onderwerp over bijvoorbeeld koken dan raak je daar ook niet over uitgepraat. Je deelt je passie met je publiek en dat zijn je bezoekers. Je zou dus kookboeken kunnen aanprijzen omdat je jou mening geeft over het boek in een review. Moeilijk, nee zet je mening op papier en de rest gaat vanzelf. De start is altijd even zoeken maar kijk goed hoe andere blogger het aanpakken.

Waar kun je nog meer over blogger om geld te verdienen?

  • Koken of eten algemeen: Hoe je van koken en beschrijf je recepten dan zijn kookboeken, keuken materiaal mooi producten om te promoten.
  • Kook in een niche: Ben je vegetariër of kook je koolhydraadarm dat zijn tal van kookboeken waar je reviews over kan schrijven daarnaast is het goed mogelijk maaltijdboxen te promoten die het mensen makkelijker maakt om mee te koken.
  • Eten in de niche afvallen: Ben je iemand die zelf wil afvallen dan kun je direct beginnen met schrijven over je eigen ervaring. Het is puur en je beschrijft je dagelijkse ervaring met voor en nadelen en waar je allemaal tegenaan loopt. Je neemt postcast op en doet aan video blogging en deelt die informatie op je blog. Nog mooier is als je dan een digitaal product promoot zoals een lijn programma of supplementen die je helpen af te vallen.

Dit is maar een voorbeeld maar zo kun je op ieder onderwerp wel talloze verdienmodellen bedenken.

Wat is bloggen en vloggen

Wat bloggen is hebben we uitgebreid besproken maar wat is dan vloggen. Het is misschien overbodig om deze vraag te beantwoorden want we ervaren het dagelijks op social media. Vloggers zijn mensen die hun verhaal vastleggen op video of in een postcast. Ze doen dat met maar een reden en dat is een community opzetten met mensen die ze gaan volgen. Dus al je mensen hebt kun je geld verdienen aan deze groep bezoekers. Als bezoekers jou trouw zijn omdat je leuke en inspirerende content maakt ontstaat er vertrouwen. Als jij dan een product aanprijst is de kans heel groot dat je fans dat product via jou gaan kopen. Dat is een verdienmodel wat je kunt bereiken met vloggen. Dagelijks kom je ze tegen op Facebook, Tiktok en YouTube.

Help, hoe gaan ik beginnen met bloggen en geld verdienen?

Graag leg ik je verder uit hoe je dat het beste kunt toepassen om ook een supersalaris te verdienen.

Lees het verhaal van Jacko die helpt je graag verder…

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

[message_box]

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het InternetGeheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

>> Een passief inkomen opbouwen

> Het internet voor jou laten werken

> Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

[/message_box]
Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *