Beginners fouten affiliate marketing

Hoe kun je beginners fouten met affiliate marketing voorkomen - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 8 minuten

De 10 meest gemaakte fouten bij affiliate marketing

Beginners fouten affiliate marketing liggen op de loer maar dat hoeft niet! Affiliate marketing is in de basis simpel en makkelijk te begrijpen. Maar nu moet je zelf aan de slag en dan gaat het stiekem toch tegenvallen en wat ga je dan doen? Geef je op en valt je droom om online geld te verdienen in het water. Of ga je ervoor en weet je dat je een lange adem moet hebben en een flink portie doorzettingsvermogen. Wat gaat het worden? We geven je tips om die teleurstelling te voorkomen.

Affiliate marketing oplossingen en tips voor beginners

Iedereen maakt beginners fouten met affiliate marketing, zeker als je nieuw bent op het gebied van affiliate marketing.
Om je te behoeden voor de meest voorkomende beginnersfouten, vertel ik je hieronder wat je niet moet doen.

#1 Andere verwachting: Affiliate marketing is niet altijd makkelijk.

Affiliate marketing lijkt simpel: je plaatst een link of banner op je website en wanneer er iemand via die link of banner iets koopt, ontvang je een commissie. Maar het is niet zo simpel als het lijkt. Er komt veel meer bij kijken. Je moet weten hoe je verkeer naar je website kunt genereren, hoe je affiliate links moet toevoegen aan je website en hoe je ervoor zorgt dat mensen daadwerkelijk op deze links klikken. Als je niet weet hoe affiliate marketing werkt, zal je geen succes hebben.

Oplossing: Probeer niet alles zelf uit te vinden want het gaat je heel veel tijd kosten en waarschijnlijk loop je tegen heel veel hobbels op.

Tip: Start met het volgen van de cursus van Jacko Meijaard die je stap voor stap uitlegt hoe het in z’n werkt gaat en waar je moet zijn. Hij neemt je letterlijk mee in z’n uitgebreide video’s. Start niet met 2-0 achter maar maak een vliegend start.

Start met cursus Geld verdienen met affiliate marketing >> Bekijk de gratis video <<

2# Valse start met je Niche: Hoe kies je een niche om over te schrijven?

Waar gaat je website over? Is het voor jezelf duidelijk en ook voor je bezoeker.

Kun je genoeg onderwerpen bedenken om over te schrijven? Kies bij voorkeur een hobby of een onderwerp zoals fotografie waar je misschien heel veel verstand van hebt.

Voordeel is dat je schrijft uit passie omdat je hobby je interesse heeft.

Daarnaast verdiep je graag in de materie en weet je makkelijk veel onderwerpen te bedenken.

Oplossing: Zoek een voorbeeld website ter ondersteuning voor onderwerpen.

Tip: Doe goed onderzoek en gebruik de Google zoekfunctie. Tik je keyword in bijvoorbeeld “Fotografie” en zie de eerste resultaten waar je over kunt schrijven.

Onderzoek je keywords in jou Niche - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

3# Het niet uitzoeken van affiliate programma’s: Heb je het juiste affiliate product gekozen.

Een andere Beginners fouten affiliate die affiliate marketing starters maken, is dat ze niet genoeg tijd steken in het uitzoeken van affiliate programma’s. Er zijn duizenden affiliate programma’s beschikbaar op het internet en het kan erg lastig zijn om te bepalen welk affiliate programma je moet kiezen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende affiliate programma’s te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Content schrijven

Daarnaast is het moeilijk om waardevolle content te schrijven over iets waar je niks vanaf weet en waar je ook niet in geïnteresseerd bent. Het is belangrijk dat je affiliate programma’s uitzoekt voordat je begint met affiliate marketing!

Kies een affiliate programma dat bij jouw website past. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s beschikbaar, dus er is vast wel een affiliate programma beschikbaar dat bij jouw website past.

Oplossing: Onderzoek goed je niche en kijk ook goed naar de concurrentie

Tip: Maak gebruik van de >> Google keyword planner die is onmisbaar in je keyword onderzoek.

Aanmelden doe je met je gmail account.

Google keyword planner - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

 

4# Het niet toevoegen van affiliate links op een natuurlijke manier

Maak niet de fout die vaak gebeurt met het toevoegen van een affiliate link. Het is belangrijk dat je de juiste url toevoegt. Een affiliate link is een speciale link die je krijgt van het affiliate programma waarmee je geld verdien. Deze affiliate links moet je op een natuurlijke manier toevoegen aan je website, zodat het niet opvalt dat het een affiliate link is.

Als iemand op de affiliate link klikt en naar de website gaat waar hij of zij kan kopen wat jij aanbied via de affiliate link, dan ontvang jij daar commissie over.

Oplossing: leer hoe je dat het beste kan doen

Tip: Pak een stukje test of zin en plak daar je affiliate link

5# Het niet maken van relevante content

Het is belangrijk dat je relevante content maakt. Dit houd in dat de content die je schrijft relevant moet zijn voor het affiliate product waarmee je geld wilt verdienen. Als iemand op jouw website komt en je hebt relevante content, dan is de kans groot dat deze persoon ook op jouw affiliate link klikt. Maar als je niet relevante content hebt, dan zal iemand snel afhaken en zal hij of zij niet op jouw affiliate link klikken. Je wilt dus relevante content maken voor het affiliate product waarmee je geld wilt verdienen, zodat je bezoekers op jouw affiliate link klikken en jij daar geld mee kan verdienen!

Oplossing: schrijf een stappenplan voor je content en kijk goed naar de affiliate programma’s die je hebt gekozen.

Tip: Kies producten waar jezelf ook iets mee hebt of hebt uitgeprobeerd. Kennis is macht.

Zo maak je een goede en relevate affilate link - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

6# Het niet genereren van traffic naar je website

Traffic zijn bezoekers die naar je website komen. Als je geen traffic hebt, dan heb je ook geen affiliate link die iemand kan aanklikken en waar jij geld mee kan verdienen. Het is dus belangrijk dat je traffic genereert naar je website. Er zijn verschillende manieren waarop je traffic kan genereren, zoals:

 • SEO (zoekmachine optimalisatie): Zorg ervoor dat je website goed geïndexeerd is door zoekmachines, zodat je hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit zorgt ervoor dat je meer bezoekers naar je website toe trekt.
 • Social media: Zorg ervoor dat je regelmatig berichten plaatst op social media kanalen, zodat je meer bekendheid krijgt en dus ook meer bezoekers naar je website toe trekt.
 • Paid traffic: Er zijn verschillende manieren waarop je paid traffic kan genereren, zoals met Google AdWords of Facebook Ads. Dit zijn advertenties die je betaalt om te laten zien op zoekmachines of social media.

Oplossing: leer hoe je dat het beste kan doen. Deze fout maken veel mensen, affiliate marketing is niet makkelijk geld verdienen. Het kost veel tijd, energie en geduld voordat je echt geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Tip: Het is belangrijk dat je weet wat affiliate marketing is voordat je begint met affiliate marketing!

7# Het negeren van SEO

Veel affiliate marketeers negeren SEO, maar dat is een grote fout. SEO is namelijk heel belangrijk als je geld wilt verdienen met affiliate marketing. Als je website niet goed geïndexeerd is door zoekmachines, dan zal je website niet hoog in de zoekresultaten komen te staan. Dit betekent dat je minder bezoekers naar je website toe zal trekken en dus ook minder affiliate linkjes zal aanklikken. Je wilt dus SEO toepassen op je website, zodat je hoger in de zoekresultaten komt te staan en dus ook meer affiliate linkjes aanklikt.

Oplossing: leer hoe je dat het beste kan doen. Er zijn verschillende online cursussen die je kunt volgen over SEO of je kunt een boek lezen over SEO.

Tip: Volg de Affiliate Marketing cursus en voorkom een valse start. Het is belangrijk dat je affiliate linkjes op een natuurlijke manier toevoegt aan je website, zodat het niet opvalt dat het affiliate links zijn.

8# Het negeren van social media marketing

Social media marketing is een andere manier om traffic naar je website toe te trekken. Als je geen social media gebruikt, dan mist je een heleboel kansen om meer bezoekers naar je website toe te trekken. Er zijn verschillende manieren waarop je social media kan inzetten voor affiliate marketing, zoals:

 • Het plaatsen van relevante content op social media kanalen
 • Het maken van advertenties op social media kanalen
 • Het aanbieden van kortingen of aanbiedingen op social media kanalen

Oplossing: leer hoe je dat het beste kan doen. Er zijn verschillende online cursussen want beginners fouten met affiliate marketing zijn snel gemaakt. Een social media marketing cursus zoals de Social media training voor affiliate marketeers is een geweldige cursus om een vliegende start te maken.

Tip: Voordeel van Social media is dat je een affiliate link ook in je post kan plaatsen. dat betekent niet alleen meer traffic maar het vergroot ook de kans op direct kopen.

NR 1 Affliate Verdienmodel van Nederland - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

9# Het negeren van e-mailmarketing

E-mailmarketing is een andere manier om traffic naar je website toe te trekken. Als je geen e-mailadressen verzamelt, dan mist je een heleboel kansen om meer bezoekers naar je website toe te trekken en je verkopen te zien stijgen.

Er zijn verschillende manieren waarop je e-mailmarketing kan inzetten voor affiliate marketing, zoals:

 • Het versturen van nieuwsbrieven met relevante content
 • Het aanbieden van kortingen of aanbiedingen via e-mail
 • Het opzetten van een autoresponder

Oplossing: leer hoe je dat het beste kan doen. Er zijn verschillende online cursussen die je kunt volgen over e-mailmarketing, zoals de E-mailmarketing cursus voor affiliate marketeers.

Tip: Zorg ervoor dat je affiliate link goed zichtbaar is in je e-mail, zodat mensen er snel op kunnen klikken. Als je deze fouten niet maakt, dan ben je al heel wat stappen vooruit op weg naar succes met affiliate marketing!

10# Het negeren van betaalde advertenties

Betaalde advertenties zijn een manier om snel traffic naar je website toe te trekken. Als je geen gebruik maakt van betaalde advertenties, dan mist je een heleboel kansen om meer bezoekers naar je website toe te trekken en je verkopen te laten stijgen. Betaalde advertenties kunnen inzetten voor affiliate marketing, zoals:

 • Het plaatsen van relevante advertenties op social media kanalen
 • Het maken van zoekmachineadvertenties
 • Het aanbieden van kortingen of aanbiedingen via betaalde advertenties

Oplossing: leer hoe je dat het beste kan doen. Beginners fouten met affiliate marketing maak je snel. Er zijn verschillende online cursussen die je kunt volgen over betaalde advertenties, zoals de Betaalde Advertenties Cursus voor affiliate marketeers.

Tip: Zorg ervoor dat je affiliate link goed zichtbaar is in je advertentie, zodat mensen er snel op kunnen klikken. Als je deze fout niet maakt, dan ben je al heel wat stappen vooruit op weg naar succes met affiliate marketing!

Hoe kun je deze fouten voorkomen?

Door te zorgen dat je affiliate programma’s uitzoekt, affiliate links op een natuurlijke manier toevoegt aan je website en social media gebruikt om traffic naar je website toe te trekken. Affiliate marketing is een krachtige tool als het goed wordt toegepast, maar het kan ook heel makkelijk fout gaan. Voorkom deze fouten door ervoor te zorgen dat je de juiste affiliate programma’s uitzoekt. Als je deze fouten niet maakt, dan ben je al heel wat stappen vooruit op weg naar succes met affiliate marketing!

Deze fouten zijn gemaakt door affiliate marketeers van alle niveaus, dus wees niet getreurd als je ze hebt gemaakt. Het belangrijkste is dat je ervan leert en ze in de toekomst voorkomt. Als je deze fouten niet maakt, dan ben je al heel wat stappen vooruit op weg naar succes met affiliate marketing!

Voorkom beginners fouten affiliate marketing

Nu je weet hoe affiliate marketing werkt en welke netwerken er zijn, is het tijd om aan de slag te gaan met het maken van affiliate marketing! Ik begrijp als het wat veel lijkt maar dat valt met wat ik je ga vertellen maak je het jezelf een stuk makkelijker. Ik wil je niet aan je lot over te laten. Wil jij goed van start gaan als beginnende affiliate marketeer dan kun je direct beginnen met bouwen en online geld verdienen!

Affiliate Marketing Revolutie cursus

Jacko Meijaard is de Nederlandse internet affiliate marketing goeroe die z’n sporen ruimschoots heeft verdient met Geld verdienen met affiliate marketing. Hij heeft inmiddels verschillende cursussen, boeken en e-books over affiliate marketing geschreven.

Zijn Affiliate Marketing Revolutie cursus is de meest recente aanwinst op zijn productenlijst.

Deze cursus bestaat uit 12 weken lesmateriaal waarin je alles leert wat je moet weten om geld te verdienen met affiliate marketing. Je krijgt toegang tot verschillende video’s, pdf’s, audiofiles en software die allemaal bedoeld zijn om jouw online inkomen te helpen vergroten.

Dus neem vandaag nog de stap en begin met geld verdienen!

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

Super Salaris
Volg mij op

Geef een antwoord

Wat is jouw ervaring? Vertel jouw verhaal hoe jij je geld verdiend?

Ontdek het Nr1 Verdienmodel voor het opbouwen
van een passief inkomen dankzij het internet!Affiliate Marketing Revolutie Cursus - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kan Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl