Affiliate marketing voor beginners

Geld verdienen met Affiliate marketing voor beginners - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Inhoud verberg
1 Affiliate marketing tips voor beginners

Affiliate marketing tips voor beginners

Affiliate marketing voor beginners is een manier om geld te verdienen door het promoten van producten of diensten van anderen. Het is een vorm van affiliate marketing die gebruikmaakt van online advertenties en banners om klanten naar de site van de adverteerder te leiden. Als je succesvol bent in het aanleveren van verkeer, ontvang je een commissie voor elke bezoeker die op jouw link klikt en een aankoop doet.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing werkt voor mensen die producten of diensten willen promoten (affiliates), met bedrijven die deze producten of diensten aanbieden (adverteerders). De affiliate kiest een product of dienst uit die ze willen promoten en ontvangt van de adverteerder een unieke link.

Deze link bevat een code die ervoor zorgt dat de affiliate herkend wordt als de bron van het verkeer. Als een bezoeker van de affiliate-website op deze link klikt, wordt hij naar de website van de adverteerder geleid. Als die bezoeker vervolgens een aankoop doet, ontvangt de affiliate daar een commissie voor, simpel toch?

Affiliate marketing beginnen is gratis

Affiliate marketing is een interessante manier van geld verdienen, maar hoe doe je dat precies? Het is een ideaal verdienmodel voor startende internet marketeers die online geld willen verdienen. Ben je beginnende affiliate marketeer dan zijn je vaste kosten laag en de opbrengsten hoog na een tijdje. Geduld is een schone zaak, maar het resultaat is langdurig. Met affiliate marketing is een langzaam proces om bezoekers naar je website te krijgen maar als het eenmaal loopt kan het inkomen aardig oplopen.

NR 1 Affliate Verdienmodel van Nederland - Passief inkomen - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

#10 stappen om te beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een interessante manier van geld verdienen, maar hoe doe je dat precies? Volg deze stappen om affiliate marketing succesvol toe te passen.

Stap #01: Kies het juiste affiliate programma

Het is belangrijk dat je kiest voor een affiliate programma waarvan je denkt dat het bij jouw website past. Er zijn veel verschillende soorten affiliate programma’s en adverteerders die elk hun eigen voorwaarden hebben. Als je bijvoorbeeld een website hebt over reizen, kun je affiliate programma’s zoeken in die branche.

Stap #02: Maak een lijst van mogelijke affiliate partners

Als je weet welk affiliate programma je wilt gebruiken, is het tijd om de adverteerders te vinden die bij jouw website passen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zoek naar bedrijven die een affiliate programma aanbieden in jouw branche of zoek direct naar affiliates via Google.

Stap #03: Neem contact op met de affiliate partners

Zodra je een lijst hebt gemaakt van mogelijke affiliate partners, is het tijd om contact met hen op te nemen. Stuur ze een e-mail of bel ze op en vertel hen dat je geïnteresseerd bent in het aanbieden van hun product of dienst op jouw website. Geef ze wat informatie over jouw website en vraag naar de mogelijkheden.

Stap #04: Registreer bij het affiliate programma

Zodra je een affiliate partner hebt gevonden die bij jouw website past, kun je je aanmelden voor hun affiliate programma. Dit doe je door een formulier in te vullen met je contactgegevens en website-informatie. Sommige affiliate programma’s zijn gratis, maar sommige vragen om een ​​kleine vergoeding.

Stap #05: Voeg de affiliate links toe aan je website

Nu is het tijd om de affiliate links op jouw website toe te voegen. Met het gebruik van een Affiliate widget voor WordPress is het heel simpel. Zorg ervoor dat de links duidelijk zichtbaar zijn en gemakkelijk te vinden zijn voor je bezoekers. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de links naar de juiste pagina’s leiden, zodat je bezoekers niet teleurgesteld worden als ze op een link klikken.

Tip: Affiliate Widget Nederlandse Affiliate WordPress plugin

Dit is de must have tool voor elke affiliate marketeer. Onmisbaar in het toevoegen van producten met een paar klikken. Bouw je eigen webshop met producten die in jou niche passen. Automatiseer je producten stroom met power!

NR1 Affiliate Held WordPress Plugin - Affiliate widget- Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl

Stap #06: Promoot je affiliate links

Nu je affiliate links op jouw website hebt toegevoegd, is het tijd om ze te gaan promoten. Dit kan door middel van sociale media, e-mailmarketing of andere online marketingmethoden. Zorg ervoor dat je doelgroep weet dat je affiliate links hebt toegevoegd aan jouw website en laat ze weten waarom ze deze moeten gebruiken.

Stap #07: Bewaak je affiliate link statistieken

Het is belangrijk om je affiliate link statistieken in de gaten te houden, zodat je kunt zien welke links het beste presteren. Sommige affiliate programma’s bieden statistieken aan, maar je kunt ook Google Analytics installeren op jouw website om je bezoekersstromen bij te houden.

Stap #08: Pas je affiliate links aan

Als je ziet dat bepaalde affiliate links niet goed presteren, kun je deze altijd aanpassen of verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig je affiliate links te controleren en ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn. Dit zal ervoor zorgen dat je bezoekers de beste ervaring hebben op jouw website.

Stap #09: Wordt een super affiliate

Als je affiliate marketing eenmaal goed begrijpt en weet hoe je het moet toepassen, kun je proberen om een ​​super affiliate te worden. Dit betekent dat je extra inspanningen zult doen om meer inkomsten te genereren met affiliate marketing. Dit kan door middel van het bouwen van een groot netwerk van affiliate partners of het ontwikkelen van unieke promotiematerialen.

Stap #010: Ga door met geld verdienen!

Als je de bovenstaande stappen correct hebt voltooid, zul je in staat zijn om geld te verdienen met affiliate marketing. Het is belangrijk om door te gaan met het testen en aanpassen van je affiliate programma om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je inspanningen haalt. Blijf ook leren over affiliate marketing, zodat je up-to-date bent met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Dit zal ervoor zorgen dat je een succesvolle affiliate marketeer wordt.

Als je net begint met Affiliate marketing voor beginners, kan het overweldigend lijken. Er zijn zoveel verschillende affiliate programma’s en affiliate partners om uit te kiezen, en het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Gelukkig is het niet zo moeilijk als het lijkt, en met deze stappen kun je snel begrijpen hoe affiliate marketing werkt en geld gaan verdienen met affiliate marketing.

Bonus tip: Voorkom beginners fouten met affiliate marketing

Bepaal je affiliate marketing niche

Als je net begint met Affiliate marketing voor beginners, is het belangrijk om een ​​niche te kiezen waarin je gaat werken. Dit betekent dat je moet beslissen welke producten of diensten je gaat promoten. Het is belangrijk om een ​​niche te kiezen die bij jouw website past en waar je veel kennis over hebt. Als je bijvoorbeeld een website hebt over fotograferen of crypto hebt, zou je een passend affiliate programma’s willen zoeken die gerelateerd zijn. Zo kun je denken aan hulpmiddelen voor fotografen of diensten voor crypto-beleggers.

Zoek affiliate programma’s

Nu je weet welke producten of diensten je gaat promoten, is het tijd om affiliate programma’s te zoeken die bij jouw niche passen. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s beschikbaar, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen en erachter te komen welke affiliate programma’s de beste voor jou zijn. Sommige affiliate programma’s geven je een commissie van elke verkoop die je doorstuurt, terwijl andere affiliate programma’s een vast bedrag geven voor elke klik op een affiliate link.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Kies een affiliate programma dat bij je past. Er zijn veel verschillende affiliate programma’s beschikbaar, dus kies degene die het beste bij jouw niche en doelgroep past.
 • Maak gebruik van de hulpmiddelen die je adverteerder aanbiedt. De meeste affiliate programma’s bieden hulpmiddelen zoals banners en links die je kunt gebruiken om verkeer naar de site van de adverteerder te leiden.
 • Wees geduldig. Het duurt soms even voordat je resultaten ziet met affiliate marketing, dus wees geduldig en blijf werken aan het opbouwen van je campagne. Als je volhardend bent, zul je uiteindelijk succesvol zijn.

Affiliate marketing is dus een manier voor bedrijven om hun product of dienst te laten promoten door mensen die bereid zijn dat gratis te doen, in ruil voor een commissie als ze succesvol zijn. Dit systeem werkt alleen als er genoeg mensen zijn die affiliate willen worden van het bedrijf, en bereid zijn om hun tijd en energie te steken in het promoten ervan. affiliate marketing is echter niet zo moeilijk als het lijkt, en met deze stappen kun je snel begrijpen hoe affiliate marketing werkt en geld gaan verdienen met Affiliate marketing voor beginners.

Het lijkt misschien moeilijk, maar affiliate marketing is een geweldige manier voor beginners om passief geld te verdienen. Als je weet hoe je het moet aanpakken, kan affiliate marketing een lucratieve bron van inkomsten zijn.

Affiliate marketing voor beginners: Hoe gaan we verder?

Kies een domeinnaam en webhosting

Nu je weet hoe affiliate marketing werkt, is het tijd om een ​​website op te zetten waar je je affiliate links kunt plaatsen. Dit betekent dat je een domeinnaam en webhosting moet kiezen. Er zijn veel verschillende webhosting bedrijven beschikbaar, dus kies degene die het beste bij jouw behoeften past. Als je niet zeker weet welke webhosting bedrijf te kiezen, raden wij Vimexx.nl aan. Het is een Nederlandse webhosting en zij bieden geweldige service en ondersteuning, en ze zijn een betrouwbare keuze voor affiliate marketers. Daarnaast hebben ze speciale WordPress webhosting waar je straks je website op gaat bouwen. En niet geheel onbelangrijk het is betaalbaar. Zo kun je voor *4,50 per maand (*prijs 31-8-2022) al een website hosten en heel makkelijk upgraden.

Domeinnaam kopen: Kies een domeinnaam voor je website

Nadat je je webhosting hebt geregeld, is het tijd om een ​​domeinnaam te kiezen. Dit is de URL van je website, dus kies iets dat makkelijk te onthouden is en bij jouw affiliate niche past. Als je bijvoorbeeld een affiliate site gaat maken over fotografie, zou je een domeinnaam kunnen kiezen als fotografie affiliate.

Kies een domeinnaam

Wat is een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam is kort, eenvoudig te onthouden en relevant voor jouw affiliate niche. Het kan ook helpen als je een domeinnaam kiest die een zoekwoord bevat, zodat mensen makkelijker vinden wat ze zoeken wanneer ze op Google zoeken.

Domeinnaam checken

Als je bijvoorbeeld een affiliate website maakt over fotografie, zou je een domeinnaam kunnen kiezen met het woord fotografie of fotograferen erin. Bezoekers weten dan direct waar de website over gaat. Dit zijn goede domeinnamen omdat ze kort, eenvoudig te onthouden en relevant zijn voor het affiliate programma:

 • e-fotograferen.nl
 • fotograf-eren.nl
 • fotografieevent.nl
 • fotografiehulp.nl

Mocht je deze domeinnamen willen registreren dan zijn ze op het moment van schrijven nog vrij 🙂

Domeinnaam overnemen

Een andere optie is om een ​​domeinnaam te kopen die al bestaat, maar niet meer wordt gebruikt of verlopen is. Dit zijn domeinnamen die iemand in het verleden heeft gekocht, maar nu niet meer gebruikt. Ze zijn vaak goedkoper dan nieuwe domeinnamen, en je kunt ze soms vinden voor minder dan €20,-.

Domeinnaam beschikbaar

Check of je domeinnaam al bestaat https://www.sidn.nl/nl-domeinnaam/domeinnaam-zoeken.

Deze website geeft je ook handige suggesties voor domeinnamen.

Tik fotografie in en je krijgt 69 suggesties die vrij zijn om te registreren zoals hieronder:

 • onzefotografie.nl
 • fotografiehulp.nl
 • fotografieevenement.nl
 • fotografieevent.nl
 • oudefotografie.nl
 • fotografiehuis.nl

Koppel je domeinnaam vervolgens aan je webhosting en je website is live! Nu is het tijd om te beginnen met het toevoegen van content en affiliate links.

Hoe bouw je affiliate website met WordPress?

Waarom kies je voor WordPress?

Als je een affiliate website wilt maken, is WordPress de beste keuze. Het is eenvoudig te gebruiken en je hebt geen technische kennis nodig om een ​​website te maken. Bovendien zijn er veel verschillende plugins die je kunt gebruiken om je affiliate website nog beter te maken.

WordPress installeren

Als je Vimexx gebruikt als webhosting, kun je eenvoudig WordPress installeren met hun installatieprogramma. Dit duurt slechts enkele minuten, en dan kun je direct aan de slag met het bouwen van je affiliate website.

WordPress thema’s

Er zijn veel verschillende WordPress thema’s beschikbaar, dus kies er een uit die bij jouw affiliate niche past. Als je bijvoorbeeld een affiliate website gaat maken over fotografie, zou je een fotografie-thema kunnen kiezen.

WordPress plugins

Als je een affiliate website gaat maken, is het belangrijk om de juiste plugins te gebruiken. Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar, dus kies er een paar uit die bij jouw affiliate website passen. Als je bijvoorbeeld een affiliate website maakt over fotografie, zou je de following plugins kunnen gebruiken:

 • WPForms: Dit plugin maakt het mogelijk om contactformulieren en enquêtes op je website te maken.
 • Yoast SEO: Dit plugin helpt je bij het optimaliseren van je affiliate website voor zoekmachines.
 • Gravity Forms: Dit plugin maakt het mogelijk om formulieren op je website te maken.
 • WP Super Cache: Dit plugin maakt het mogelijk om de snelheid van je affiliate website te verbeteren.

Content op je affiliate website

Nu ga je content (tekst) schrijven op je website en alles vorm geven. Misschien heb je een favoriete website waar het idee vandaan kunt halen hoe te starten.

Aanmelden bij diverse affiliate programma’s

Als je een affiliate website gaat maken, moet je je aanmelden bij diverse affiliate programma’s. Dit kan een tijdrovend karwei zijn, maar het is de moeite waard. Als je er eenmaal bent aangemeld, kun je direct beginnen met het verkopen van producten en diensten op je affiliate website.

Waar vindt ik affiliate programma’s?

Je kan je registreren bij netwerken zoals Daisycon, PayPro of Soofos, waar u producten kunt vinden om te promoten.

Daisycon.com campagnes: Het eerste dat nodig is, is registreren bij Daisycon. Zodra je bent goedgekeurd om deel te nemen aan het Daisycon-netwerk en evenementen, heb je toegang tot banners en gekoppeld materiaal. Plaats deze links of banners op uw website. Bij een “sale” een transactie genereert ontvang je een vergoeding elke keer wanneer dit gebeurd. Dit wordt affiliate marketing genoemd.

Paypro.nl: Deze website is gespecialiseerd in High Ticket affiliate producten zoals E-boeken, online cursussen, Vrijwel alle online gerelateerde producten hebben hoge conversiepercentages en commissies. Dit soort producten vind je vooral bij PayPro. De markt van het product is specifiek, waardoor het makkelijker te verkopen is.

Affiliate marketing voor beginners start met Soofos

Aanrader Soofos.nl aanbod: Dit is misschien wel de website die het meest toegankelijk is als beginnende affiliate en waarbij je direct ziet wat je kunt promoten. Het aanbod is groot, de concurrentie laag en de commissie hoog. Ideaal toch om mee te starten. Meld je direct aan vi deze link >> Aanmelden bij Soofos.nl

Voor alle affiliate platformen geldt dat aanmelden gratis en er geen verborgen kosten achter zitten. Bij Soofos.nl aanmelden is simpel met je emailadres. De andere twee affiliate platformen is aanmelden iets lastiger en volgt een keuring van je website. Dat betekent dat je er al wat content op moet hebben staan. Kies deze pas later.

Affiliate links toevoegen

Als je eenmaal klaar bent met het bouwen van je affiliate website, is het tijd om affiliate links toe te voegen. Affiliate links zijn hyperlinks naar producten of diensten die je aanbeveelt. Wanneer mensen op deze links klikken en het product of de dienst daadwerkelijk aanschaffen, ontvang je een commissie.

Het is belangrijk om affiliate links op een natuurlijke manier toe te voegen aan je website. Dit betekent dat je ze niet overal moet toevoegen, maar alleen waar het logisch is om ze toe te voegen. Bovendien moet je er altijd voor zorgen dat je affiliate links relevant zijn voor de content op je website.

Als je affiliate links hebt toegevoegd aan je affiliate website, is het tijd om traffic naar je website te genereren. Dit kan door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media marketing, e-mailmarketing of betaalde advertenties. Wanneer mensen op je affiliate links klikken en daadwerkelijk iets kopen, ontvang je een commissie. En hoe meer traffic je naar je website genereert, hoe meer geld je kunt verdienen met affiliate marketing!

Zoals je kunt zien, is het niet moeilijk om een affiliate website te maken. Als je de juiste tools en plugins gebruikt, kun je snel een succesvolle affiliate website bouwen. Wanneer je traffic naar je website genereert, kun je geld gaan verdienen met affiliate marketing!

Affiliate Marketing Revolutie: Stap voor stap cursus voor beginners

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je affiliate marketing moet aanpakken, raden wij je aan om onze affiliate marketing revolutie cursus te volgen. Deze cursus legt alles stap-voor-stap uit, zodat je geen enkele affiliate marketing strategie hoeft te missen. Affiliate marketing strategieën die je kunt gebruiken om je affiliate campagne op te zetten en succesvol te maken.

Ik kan mij voorstellen dat het overweldigend kan zijn om dit allemaal te doen.
Jacko Meijaard is de echte Affiliate marketing goeroe in Nederland en heeft een cursus op maat gemaakt om jou te helpen online geld te verdienen.

Bekijk hieronder z’n video, succes met geld verdienen.

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

 

 

Ben je een startende ondernemer, begin dan met onderstaande cursus

Super Salaris
Volg mij op

Geef een antwoord

Wat is jouw ervaring? Vertel jouw verhaal hoe jij je geld verdiend?

Ontdek het Nr1 Verdienmodel voor het opbouwen
van een passief inkomen dankzij het internet!Affiliate Marketing Revolutie Cursus - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kan Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl