Affiliate Marketeer worden?

Hoe kun je Geld Verdienen als Affiliate Marketeer - Stap voor Stap leer jij hoe je Geld kunt Verdienen met Affiliate Marketing - www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Wat doet een affiliate marketeer?

Een affiliate marketeer is verantwoordelijk voor het aansturen van affiliate marketingcampagnes. Hij of zij bepaalt welke affiliates er meedoen, stelt de doelstellingen op en bewaakt de uitvoering ervan. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor het affiliate netwerk waarmee je samenwerkt. Een affiliate marketeer kan werken bij een reclamebureau, e-commerce bedrijf of online publicistiek platform.

Wat doet een affiliate marketeer niet?

Een affiliate marketeer is geen verkoper. Hij of zij is ook geen productmanager, maar bepaalt alleen welke affiliates er meedoen aan een campagne. Ook is hij of zij geen webdesigner of programmeur, maar stuurt de uitvoering van de campagne aan.

Hoe word je affiliate marketeer?

Als je interesse hebt in online marketing en je affiniteit met internet hebt, dan kun je aan de slag als affiliate marketeer. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen communiceren en om organisatorisch sterk te zijn. Ook is kennis van affiliate marketing nodig. Dit kun je leren op de hogeschool of universiteit, maar ook door ervaring op te doen bij een bedrijf dat affiliate marketing toepast.

Een affiliate marketeer wordt ingezet…

– Als er een nieuw affiliate netwerk moet worden opgezet;

– Bij het aansturen van een affiliate marketingcampagne;

– Bij het beheren van een affiliate netwerk.

Waar volg je een affiliate marketing opleiding?

Je kunt een affiliate marketing opleiding volgen aan de hogeschool of universiteit. Ook is het mogelijk om ervaring op te doen bij een bedrijf dat affiliate marketing toepast. Dit kan in de vorm van een stage, traineeship of werkervaringsplaats.

Als je Affiliate Marketeer wordt…

 • Ben je verantwoordelijk voor het aansturen van affiliate marketingcampagnes;
 • Bepaal je welke affiliates er meedoen;
 • Stel je de doelstellingen op;
 • Bewaak je de uitvoering ervan;
 • Beheer je het affiliate netwerk waarmee je samenwerkt.

Hoeveel verdient een affiliate marketeer?

Een affiliate marketeer in Nederland verdient gemiddeld € 2500,- bruto per maand. Dit is een fulltime functie. Het salaris kan oplopen tot wel € 4000,- per maand, afhankelijk van de ervaring die je hebt en de grootte van het bedrijf waar je voor werkt.

Als affiliate marketeer werk je…

 • Bij een reclamebureau;
 • Bij een e-commerce bedrijf;
 • Bij online publicistiek platform.

Als affiliate marketeer werk je niet…

 • Als verkoper;
 • Als productmanager;
 • Als webdesigner of programmeur.

Affiliate marketing beginnen

Als je affiliate marketing wilt gaan toepassen binnen je eigen bedrijf, dan is het belangrijk dat je weet hoe dit systeem werkt. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je jouw product of dienst promoot via externe websites of blogs. Je ontvangt dan een commissie voor iedere aankoop die wordt gedaan via jouw affiliate link. Dit kan een vast percentage zijn, maar soms ook een vast bedrag per verkocht product.

 • Het voordeel van affiliate marketing is dat je alleen betaalt voor de verkopen die daadwerkelijk worden gedaan. Je hoeft dus geen vast bedrag per maand te betalen, zoals bij andere vormen van online marketing, zoals Google Adwords of banner advertenties.
 • Het nadeel van affiliate marketing is dat het moeilijker is om een ​​goede ROI (return on investment) te krijgen, omdat je afhankelijk bent van andere websites om jouw product of dienst te promoten. Als je weinig bezoekers op jouw affiliate link krijgt, dan zal je ook weinig verkopen krijgen.

Affiliate marketing campagne opzetten

Als je een affiliate marketing campagne wilt gaan opzetten, dan is het belangrijk dat je een aantal dingen in gedachten houdt.

 • Ten eerste moet je goed nadenken over welk product of welke dienst je gaat promoten. Het is belangrijk dat je iets aanbiedt waar mensen echt behoefte aan hebben. Als je bijvoorbeeld schoenen gaat verkopen, dan is het belangrijk dat je een goede selectie aanbiedt voor verschillende gelegenheden. Je wilt niet dat mensen naar jouw website gaan en er vervolgens teleurgesteld weer vanaf komen.
 • Ten tweede moet je nadenken over de affiliate netwerken waarmee je gaat samenwerken. Er zijn veel verschillende affiliate netwerken, dus het is belangrijk dat je een keuze maakt die bij jouw bedrijf past. Sommige affiliate netwerken zijn beter geschikt voor bepaalde producten of diensten dan andere.
 • Ten derde moet je nadenken over hoe je gaat meten welke affiliate marketing campagne het meest succesvol is. Dit kan bijvoorbeeld door het aantal verkopen dat je krijgt via ieder affiliate netwerk, of door het aantal bezoekers dat je website krijgt via iedere affiliate link. Het is belangrijk om een ​​manier te vinden waarop je precies kunt meten welke campagne het meeste oplevert, zodat je weet waar je het meeste geld in moet investeren.

Affiliate marketing kan een goede manier zijn om online geld te verdienen, maar het is belangrijk dat je weet hoe het werkt voordat je ermee begint. Als je niet weet wat je doet, dan kan het moeilijk zijn om een ​​goede ROI te krijgen. Houd dus altijd de bovenstaande tips in gedachten als je een affiliate marketing campagne opzet!

Affiliate marketeer vacature

Wil jij aan de slag als affiliate marketeer? Op dit moment ligt de markt open en staan er veel vacatures online die openstaan! Heb je de nodige papieren of ervaring dan is het de moeite waard om te solliciteren. Wil je alvast ervaring opdoen, hoe je het beste affiliate marketing kan toepassen? Dit is jou kans om een voorsprong te krijgen in de affiliate marketing. Ervaring is uiteindelijk “Key” voor elke functie. Alleen uit de schoolbanken rollen en opzoek gaan naar een baan is niet verstandig. Lees vooral verder als je geïnteresseerd ben in Affiliate Marketing.

Wij hebben namelijk ook een vacature voor jou! We leggen je eerst wat uit…

Wat is de betekenis van affiliate marketing?

De betekenis van affiliate marketing is iemand die producten of diensten van andere bedrijven promoot en hier commissie voor ontvangt. Het kan bijvoorbeeld gaan om het promoten van een boek via social media of het schrijven van een blogpost over een bepaald product. Als iemand dan via jouw affiliate link een aankoop doet, ontvang je hier een commissie voor. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken met je affiliate links, zodat je meer kans maakt om verkopen te genereren.

Wat is de betekenis van een affiliate programma?

Een affiliate programma is een samenwerking tussen twee bedrijven, waarbij het ene bedrijf (meestal een online retailer) producten of diensten aanbiedt via het affiliate programma van het andere bedrijf. Het doel van een affiliate programma is om mensen te stimuleren om producten of diensten te promoten, zodat er meer verkopen gegenereerd worden. In ruil voor het helpen met het genereren van verkopen, ontvangt de affiliate marketeer een commissie van het bedrijf.

Wat is de betekenis van een affiliate website?

Een affiliate website is eigenlijk niets anders dan een gewone website, met het verschil dat deze website affiliate links bevat. Dit betekent dat wanneer iemand via een van de affiliate links op jouw website een aankoop doet, jij hier een commissie voor ontvangt. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk bezoekers naar je affiliate website te leiden, zodat je meer kans maakt om verkopen te genereren.

Wat is de beste manier om affiliate marketing toe te passen?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van je doelstellingen en de affiliate programma’s waaraan je wilt deelnemen. Sommige mensen gebruiken affiliate marketing om een fulltime inkomen te genereren, terwijl anderen het gebruiken om wat extra geld te verdienen. Er is dus geen “juiste” manier om affiliate marketing toe te passen, maar het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en bereid bent om hard te werken.

Ik hoop dat dit artikel je wat meer inzicht heeft gegeven in de betekenis van affiliate marketing. Zoals je hebt kunnen lezen, is affiliate marketing een manier om geld te verdienen door producten of diensten te promoten. Het is belangrijk om een goede strategie toe te passen en hard te werken, zodat je zo veel mogelijk mensen bereikt met je affiliate links. Als je nog vragen hebt over affiliate marketing of hulp nodig hebt bij het opzetten ervan, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Ik help je graag verder!

Ben je overtuigd dat het wat voor jou zou kunnen zijn en wil je graag geld verdienen met affiliate marketing bekijk dan hieronder de gratis video.

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om de affiliate marketing revolutie te starten.

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het InternetGeheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

>> Een passief inkomen opbouwen

>> Het internet voor jou laten werken

> Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *