Affiliate betekenis? Uitleg en voorbeelden

Affiliate betekenis leggen we je uit - verdien geld met affiliate marketing een www.SuperSalaris.nl
Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Geld verdienen met affiliate marketing, hoe werkt dat?

Affiliate betekenis wat houdt dat in? Wil je graag wat bijverdienen vanachter je pc? Dat leggen we je dat graag uit hoe je met affiliate marketing geld kan verdienen. Wat moet je daarvoor doen? Het schrijven over je passie en daarbij plaats je een link die verwijst naar een pagina om een product te kopen van een andere partij. Geen hoge investeringen alleen maar geïnteresseerde bezoekers van jou blog doorverwijzen, thats it!

Affiliate betekenis

Een affiliate is een persoon (dat ben jij) die producten of diensten promoot en commissies ontvangt na betaalde transacties bij een derde partij. Affiliate marketing houdt meestal een “geen behandeling, geen betaling”-structuur in, wat betekent dat betalingen alleen worden gedaan wanneer de vereiste conversie plaatsvindt. Heel simpel, jij stuurt bezoekers door via een link naar een andere website waar een product wordt aangeboden. Gaat de bezoeker over tot kopen ontvang jij een commissie (een uitbetaling). Moeilijk, echt niet we leggen het je uit.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je commissie verdient wanneer bezoekers naar de website van de adverteerder worden doorgestuurd en iets kopen. affiliate marketing kan gezien worden als een manier om geld te verdienen op internet.

Zo is Affiliate marketing eigenlijk heel simpel. Als adverteerder bied je een commissie aan affiliate partners (websites of bloggers die jouw producten of diensten aanbevelen). De affiliate partners promoten vervolgens je producten op hun website of blog en sturen bezoekers naar je website door. Wanneer een bezoeker van de affiliate partner dan iets koopt, ontvang je affiliate partner een commissie.

Vandaar dat Affiliate marketing een interessante manier is van online geld verdienen, omdat je alleen betaald wordt wanneer er iets gekocht wordt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Adwords, waarbij je betaalt voor iedere klik, ongeacht of de bezoeker ook echt iets koopt.

In deze video neem ik je mee hoe het affiliate principe werkt.

Wat is affiliate marketing voorbeeld?

Een voorbeeld van affiliate marketing is een cashback website. Een cashback affiliate is de partij die een deel van de commissie van de affiliate teruggeeft aan haar leden. Een succesvolle cashbackparty kan een groot aantal mensen overtuigen om alle online aankopen te doen via hun cashbackportal.

https://www.youtube.com/watch?v=NaFLMLG_Wak

Wat is een affiliate?

De betekenis van affiliate marketing is; het zijn mensen die producten of diensten promoten in ruil voor een affiliate commissie en dat is feitelijk de betekenis van affiliate marketing.  Als affiliate verkoper van een product of merk promoot je producten van iemand anders op je website of blog en blijft de privacy geborgd. Het schrijven van content (tekst) die over het product gaan zoals deze tekst. Door een goede tekst te schrijven en dat kun je leren, bouw je een basis voor je product. Zo vang je organische bezoekers uit Google en verwijs je die door via een affiliate link van je product.

Hoe werkt een affiliate programma?

Affiliate marketing houdt in dat je producten of diensten aanbeveelt door te delen op blogs, sociale media of websites. Als lid van een affiliate programma zoals bol.com kun je een commissie krijgen zolang iemand een aankoop doet via een unieke link met betrekking tot de aanbeveling. Lijkt dat jou ook de ideale baan waar je geen diploma voor nodig hebt, lees dan snel verder hoe je dat kunt bereiken.

Wat is het verschil tussen een Affiliate en een Publisher?

In affiliate marketing is het belangrijk om te weten wat de betekenis van een affiliate en een Publisher is. Een affiliate is iemand die jou product of dienst promoot op zijn website of blog. Wanneer bezoekers van de affiliate naar jou website worden doorgestuurd en daar iets kopen, ontvangt de affiliate commissie een commissie.

Een publisher is iemand die ook jou product gaat promoten, maar dan in plaats van op zijn website of blog via e-mail marketing of andere online kanalen. Wanneer je als adverteerder affiliate partners zoekt, is het dus belangrijk om te weten of je met affiliates of publishers wilt gaan werken.

Wat is een Affiliate marketing verkoper?

Een affiliate marketing verkoper is een persoon die een eigen product of dienst via affiliate marketing promoot. Als affiliate marketing verkoper heb je zelf geen product of dienst, maar je bent wel degene die ervoor zorgt dat de affiliate partners jou product gaan promoten. Je sluit dan bijvoorbeeld een contract af met het affiliate netwerk en zorgt ervoor dat de affiliates jou product gaan promoten op hun website of blog. Wanneer bezoekers van de affiliate naar jou website worden doorgestuurd en daar iets kopen, ontvang je een commissie.

Wat zijn de voor- en nadelen van affiliate marketing?

Als affiliate marketing verkoper heb je een aantal voordelen ten opzichte van andere online verkopers. Zo hoef je geen product of dienst te maken, maar kun je toch profiteren van de verkoop ervan. Ook hoeft affiliate marketing verkoper geen voorraad aan te leggen of eigen verzendkosten te betalen.

Een nadeel van affiliate marketing is dat je afhankelijk bent van affiliate partners om jou product te promoten. Als ze jou product niet goed weten te promoten, zal de verkoop laag uitvallen. Ook is het belangrijk om affiliate partners te vinden die bij jou product of dienst passen, zodat ze deze ook goed kunnen promoten.

Wat zijn affiliate kosten als verkoper? Zijn er kosten verbonden aan een affiliate-netwerk?

Ben je een persoon die een eigen product wil verkopen al affiliate dan zijn er vaak kosten aan verbonden. Affiliate kosten zijn de kosten die je maakt om lid te worden van een affiliate netwerk. Meestal is dit een vast bedrag per maand, afhankelijk van het netwerk waar je lid van bent. Soms zijn er ook affiliate-netwerken waarbij je een percentage van je affiliate inkomsten moet afstaan aan het netwerk.

Wanneer je affiliate marketing wilt inzetten om online geld te verdienen, is het dus belangrijk om te weten of er kosten aan verbonden zijn. In principe is het geen probleem als maar affiliates weet te vinden die jou product gaan promoten. Je aansluiten bij een affiliate netwerk is daar een goede start voor je online business.

Zijn er voor affiliate marketeer ook kosten aan het promoten van affiliate producten?

Voor affiliate marketeer zijn er geen kosten verbonden wanneer je je aansluit bij een affiliate netwerk. Misschien alleen een bijdrage voor de registratie maar verder niet. Daarna ben je vrij om affiliate links te promoten en wordt de aanboden commissie uitbetaald zodra er een verkoop heeft plaats gevonden.

Welke bedrijven doen aan affiliate?

Zonder dat je het weet werken heel veel bedrijven met een affiliate programma. Jij als bezoeker weet niet altijd wat de betekenis dat je via een tussenpersoon naar een product of website wordt geleid waar je direct meer informatie over dat product krijgt. Het mooie is dat je als geïnteresseerde bezoeker ook direct het product kunt kopen. Ik geef je een globaal overzicht van platvormen waar bedrijven zijn aan gesloten of waar mensen digitale producten promoten en waar jij ook lid van kunt worden.

Welk affiliate netwerken zijn er in Nederland?

Als je affiliate marketing in Nederland wilt gaan toepassen, kun je het beste lid worden van een affiliate netwerk. Affiliate netwerken zijn bedrijven die jou als adverteerder in contact brengen met affiliate partners. Je sluit dan een contract af met het affiliate netwerk en zij gaan ervoor zorgen dat je product of dienst door affiliate partners wordt gepromoot. Het voordeel van een affiliate netwerk is dat je sneller affiliates vindt die jou product willen promoten dan wanneer je dit zelf gaat doen.

In Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken waar je lid van kunt worden. Een aantal bekende affiliate netwerken in Nederland zijn Daisycon, TradeTracker en Zanox. Het is belangrijk om je goed in te lezen in de affiliate netwerken voordat je een keuze maakt, want ze verschillen allemaal qua commissie structuren, betaalmogelijkheden en het soort affiliates dat ze aanbieden. Hierbij een overzicht:

 • PayPro.nl: PayPro is het affiliate netwerk waar je digitale producten promoot en waar je hoge commissies mee kan verdienen. i
 • Daisycon.com: Eén van de meest bekende en grote affiliate netwerken is Daisycon.
 • Bol.com: consumenten producten affiliate programma.
 • TradeTracker: Platform met een affiliate programma
 • Tradedoubler: gevarieerd affiliate programma
 • Coolblue: elektronische consumenten producten affiliate programma.
 • Awin: gevarieerd affiliate programma

Hoeveel geld kan ik verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal affiliate partners, de prijs van het product of dienst en de commissie die je betaalt. Het is dus moeilijk om een precieze bedrag te noemen. Wel kun je zeggen dat de betekenis van affiliate marketing een goede manier is om geld te verdienen, omdat je hiermee passief inkomen kunt genereren.

Hoe word ik affiliate marketeer?

Om affiliate marketeer te worden hoef je alleen maar aan de volgende drie criteria te voldoen:

 • Je moet vaak 18 jaar of ouder zijn. (ben je jonger vraag dan je ouders zich in te schrijven)
 • Je hebt een website of blog met veel traffic.
 • Je bent bereid affiliate links op je website of blog te plaatsen.
 • Hosting en een domeinnaam heb je nog om te starten.
 • Ben je een doorzetter en geef je niet zomaar op dan gaat het lukken

Daarnaast is het natuurlijk wel handig als je wat kennis hebt van online marketing.

Hoe doe je affiliate marketing?

Als je lid wilt worden, is de eerste stap die je moet nemen om lid te worden van het ledennetwerk. Op het affiliate netwerk vind je producten en diensten die gepromoot kunnen worden. Het affiliate netwerk zorgt ook voor jouw unieke affiliate link, en de commissie is aan jou uitbetaald.

Ik leg je graag verder uit wat de betekenis van Affiliate is en hoe je dat het beste kunt toepassen om ook een supersalaris te verdienen.

Lees het verhaal van Jacko die helpt je graag verder…

Start met onderstaande gratis training en wacht niet langer om met affiliate marketing te starten.

[message_box]

AFFILIATE VERDIENMODEL SPECIAAL VOOR NEDERLAND

Ontdek Het InternetGeheim Hoe Je Met 4 Uur Werken Per Dag €7.500 P.M. Verdiend!

Bekijk Hier Hoe Jij Meer Dan €2000 Per Maand Kan Verdienen - Geld verdienen met affiliate marketing - passief inkomen - www.SuperSalaris.nlWat Jij Gaat Leren:

>> Een passief inkomen opbouwen

>> Het internet voor jou laten werken

> Vrijheid ervaren dankzij dit NR 1 VerdienModel

>> Bekijk de Video <<

[/message_box]
Super Salaris
Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *